Abengoa: Πτώχευση Κήρυξε ο «Κολοσσός» των ΑΠΕ - Η Μεγαλύτερη Χρεοκοπία στην Ιστορία της Ισπανίας

Abengoa: Πτώχευση Κήρυξε ο «Κολοσσός» των ΑΠΕ - Η Μεγαλύτερη Χρεοκοπία στην Ιστορία της Ισπανίας
energia.gr
Πεμ, 26 Νοεμβρίου 2015 - 13:42
Πτώχευση κήρυξε η ισπανική εταιρεία ΑΠΕ Abengoa, ενώ προχώρησε και σε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Εκτιμάται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία της Ισπανίας

Πτώχευση κήρυξε η ισπανική εταιρεία ΑΠΕ Abengoa, ενώ προχώρησε και σε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Εκτιμάται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία της Ισπανίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία, ένας από τους μεγαλύτερους ισπανικούς ομίλους στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατέθεσε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της, καθώς δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα 650 εκατ. ευρώ που ήταν απαραίτητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της. Βασική αιτία της χρεοκοπίας ήταν το ότι πιθανός επενδυτής δεν κατέβαλε, τελικά, νέα κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις. Η Abengoa είναι κατά 20 δις ευρώ εκτεθειμένη σε εγχώριες και ξένες τράπεζες, ενώ είχε εκδώσει σχεδόν 9 δις ευρώ σε ομόλογα για χρηματοδότηση νέων έργων.

Η ισπανική εταιρεία απασχολεί 24.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.