Ελληνικές Ειδήσεις

Στη 2η Υπουργική Σύνοδο του East Med Gas Forum (EMGF) ο Κωστής Χατζηδάκης

Στη 2η Υπουργική Σύνοδο του East Med Gas Forum (EMGF) ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Κάιρο της Αιγύπτου, όπου θα συμμετάσχει στη 2η Υπουργική Σύνοδο του νεοσύστατου φόρουμ για το φυσικό αέριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, East Med Gas Forum (EMGF), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΝ.

Σ. Φάμελλος: «Στο Μάτι Χρειάζεται Συνεργασία και Οχι Πολιτική Εκμετάλλευση»

Σ. Φάμελλος: «Στο Μάτι Χρειάζεται Συνεργασία και Οχι Πολιτική Εκμετάλλευση»

«Πολλά από αυτά που ανακοίνωσε ο κύριος Μητσοτάκης για το Μάτι ξεκίνησαν να υλοποιούνται από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες», υπογράμμισε ο βουλευτής και Τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Μενέντεζ προς Τραμπ: Κυρώσεις στην Τουρκία «Χωρίς Καθυστέρηση»

Μενέντεζ προς Τραμπ: Κυρώσεις στην Τουρκία «Χωρίς Καθυστέρηση»

Την ανάγκη να δοθεί μια «ισχυρή απάντηση» στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 υπογραμμίζει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ σε επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ, η οποία φέρει τις υπογραφές όλων των Δημοκρατικών μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Εξαγορά Φωτοβολταϊκού Σταθμού από Θυγατρική της Quest Συμμετοχών

Εξαγορά Φωτοβολταϊκού Σταθμού από Θυγατρική της Quest Συμμετοχών

Την εξαγορά φωτοβολταϊκού σταθμού από την κατά 100% έμμεση θυγατρική της εταιρεία, Quest Πύλου Ενεργειακή ΜΑΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Quest Συμμετοχών. Συγκεκριμένα, η Quest Πύλου Ενεργειακή ΜΑΕ εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ανώνυμη Τουριστική – Γεωργική – Κατασκευαστική Εταιρεία Κυνηγός με διακριτικό τίτλο «ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΕ» έναντι τιμήματος 21,3 εκατ. ευρώ πλέον ανάληψης καθαρού δανεισμού 3,3 εκατ. ευρώ.

Εθνική η Διεθνής Ενεργειακή Πολιτική

''Εθνική'' η Διεθνής Ενεργειακή Πολιτική

Στο Κάιρο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του East Med Gas Forum, της πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί με στόχο τη σύσφιξη των χωρών της Αν. Μεσογείου με άξονα την ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Το 2022 Ετοιμη η «Μικρή ΔΕΗ» της Μυτιληναίος

Το 2022 Ετοιμη η «Μικρή ΔΕΗ» της Μυτιληναίος

Μέσω της μεγαλύτερης επένδυσης των τελευταίων ετών στη χώρα μας η Μυτιληναίος δείχνει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία και τις δυνατότητες που έχει η αγορά ενέργειας, όπως επισημαίνει σε σημερινό του άρθρο το euro2day.gr.

Νέα Σχέδια για την Αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ -Τα Σενάρια που Παίζουν

Νέα Σχέδια για την Αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ -Τα Σενάρια που Παίζουν

Με τα προβλήματα της ΔΕΗ να επισκιάζουν το εγχώριο ενεργειακό τοπίο, η κυβέρνηση δεν λησμονεί και τα άλλα μέτωπα που χρήζουν αντιμετώπισης και πρέπει να κλείσουν, το συντομότερο δυνατό. Υπό αυτό το πρίσμα, το ΥΠΕΝ εξετάζει όλα τα πιθανά σχέδια που αφορούν στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Συνάντηση στο ΥΠΕΝ  με Eldorado Gold για την Επένδυση στις Σκουριές

Συνάντηση στο ΥΠΕΝ με Eldorado Gold για την Επένδυση στις Σκουριές

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold κ. George Burns και τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα και συζήτησαν το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές.

Ευθ. Μπακογιάννης, ΓΓ ΥΠΕΝ: Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, για την Αντιμετώπιση της Χρόνιας Παθογένειας της Οικιστικής Ανάπτυξης

Ευθ. Μπακογιάννης, ΓΓ ΥΠΕΝ: "Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, για την Αντιμετώπιση της Χρόνιας Παθογένειας της Οικιστικής Ανάπτυξης"

Παρέμβαση του κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ στην ημερίδα της ΚΕΔΚΕ και του δήμου Ραφήνας- Πικερμίου με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά».

K. Χατζηδάκης: Αποκλείεται Επί του Παρόντος η Λύση του Στρατηγικού Επενδυτή για την ΔΕΗ

K. Χατζηδάκης: "Αποκλείεται Επί του Παρόντος η Λύση του Στρατηγικού Επενδυτή για την ΔΕΗ"

«Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για το θέμα της ΔΕΗ. Οι Λύσεις έχουν λιγοστέψει πάρα πολύ.» Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα Radio 104,6» και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Γιώργο Παπαγεωργίου. Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε, επίσης, πως έχει αποκλειστεί, επί του παρόντος, η λύση του στρατηγικού επενδυτή επειδή θα πρέπει να «ψάχνουμε για τρελό», όπως είπε χαρακτηριστικά, όπως έχει αποκλειστεί και η λύση της «μικρής ΔΕΗ», λόγω του ότι η Επιχείρηση είναι εξαιρετικά ζημιογόνα.

Κ. Αραβώσης, ΓΓ ΥΠΕΝ: Η Ανάπτυξη Πράσινης Στρατηγικής  με Έμφαση στην Προστασία των Δασών και την Αειφόρο Ανάπτυξη Είναι πιο Επιτακτική από Ποτέ

Κ. Αραβώσης, ΓΓ ΥΠΕΝ: "Η Ανάπτυξη Πράσινης Στρατηγικής  με Έμφαση στην Προστασία των Δασών και την Αειφόρο Ανάπτυξη Είναι πιο Επιτακτική από Ποτέ

Παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ στην ημερίδα της ΚΕΔΚΕ και του δήμου Ραφήνας- Πικερμίου με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά»

Δυναμική Επιστροφή των Ελλήνων σε Παραγγελίες για LNG Carriers

Δυναμική Επιστροφή των Ελλήνων σε Παραγγελίες για LNG Carriers

Στο υγροποιημένο φυσικό αέριο βλέπουν το μέλλον της ενέργειας οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι «σαρώνουν» στις ναυπηγήσεις νέων LNG carriers. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εφοπλιστές, που παραδοσιακά ελέγχουν τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, και έχουν πολύ μεγάλη παράδοση στη διαχείριση δεξαμενόπλοιων πετρελαίου, τώρα φαίνεται ότι στρέφουν την προσοχή τους στο νέο καύσιμο, που είναι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). 

Mini Gogas σε Maxi Προσφορά στα Πρατήρια Shell

Mini Gogas σε Maxi Προσφορά στα Πρατήρια Shell

Από σήμερα, κάθε καταναλωτής που επιλέγει τα πρατήρια καυσίμων Shell για τον ανεφοδιασμό του οχήματός του, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα καμινέτο Mini GoGas, το απόλυτο γκάτζετ για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δραστηριοτήτων 2018

Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δραστηριοτήτων 2018

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τη δημοσίευση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δραστηριοτήτων της για το 2018, έκθεση στην οποία παρατίθενται οι κύριες δραστηριότητες του Ομίλου για το έτος 2018, οι Αρχές Εταιρικής Υπευθυνότητας που υιοθετεί η Τράπεζα, οι δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε το 2018

Επιχειρηματικός Κόσμος: Θετικά Δείγματα Γραφής της Κυβέρνησης

Επιχειρηματικός Κόσμος: Θετικά Δείγματα Γραφής της Κυβέρνησης

Θετικά είναι τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον επιχειρηματικό κόσμο. «Η νέα κυβέρνηση έδωσε θετικά δείγματα γραφής όσον αφορά τις προτεραιότητες και τις βασικές δεσμεύσεις της» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Δρόμος Εξυγίανσης της ΔΕΗ θα Είναι Ανηφορικός, Γεμάτος Αγκάθια και Παγίδες -Σχόλιο του Energia.gr

Ο Δρόμος Εξυγίανσης της ΔΕΗ θα Είναι Ανηφορικός, Γεμάτος Αγκάθια και Παγίδες -Σχόλιο του Energia.gr

Εάν κάτι έγινε ξεκάθαρο από την χθεσινή ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή είναι αυτό που το Energia.gr είχε ήδη επισημάνει στην πρόσφατη ανάλυσή μας στο Ενεργειακό Στίγμα, όπου είχαμε παρομοιάσει τη ΔΕΗ με ένα σύγχρονο γόρδιο δεσμό.