Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Νίκη Ολάντ στην Γαλλία

Νίκη Ολάντ στην Γαλλία

Νικητής αναδείχθηκε στις γαλλικές προεδρικές εκλογές ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ. Τα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κ. Ολάντ πήρε ποσοστό 51,90% αφήνοντας πίσω τον ως τώρα πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό 48,2%. «Η Γαλλία έχει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μια δημοκρατική επιλογή, ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και πρέπει να γίνει σεβαστός. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της ήττας», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος

Krugman: Λάθος τα Μαθηματικά της Λιτότητας

Krugman: Λάθος τα Μαθηματικά της Λιτότητας

Το μείγμα των μέτρωνπου θα πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη για να βγει από την κρίση διχάζει πολιτικούς, επενδυτές και ακαδημαϊκούςκαι το θέμα της λιτότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, εν όψει και των σημαντικότατων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Ενεργειακό «Κενό» στη Γερμανία στην Μεταπυρηνική Εποχή

Ενεργειακό «Κενό» στη Γερμανία στην Μεταπυρηνική Εποχή

Η έξοδος της Γερμανίας από την χρήση πυρηνικής ενέργειας που πλέον επιταχύνεται και η αυξανόμενη εξάρτηση από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , δεν αποκλείεται να προκαλέσουν «ενεργειακό κενό» ισοδύναμο με την παραγωγή ενέργειας 15 πυρηνικών σταθμών, υπογραμμίστηκε σε συνέδριο για την ενέργεια την Τετάρτη (2 Μαΐου).