Χρηματιστήριο Ενέργειας

Σε Θετική Πορεία η Dryships το Α Εξάμηνο

Σε Θετική Πορεία η Dryships το Α' Εξάμηνο

Η ελληνικών συμφερόντων Dryships που δραστηριοποιείται στις γεωτρήσεις, παρουσίασε έσοδα 583 εκατ. δολαρίων το α’ εξάμηνο έναντι 432 εκατ. πέρυσι, ενώ οι ζημιές περιορίστηκαν από τα 88,3 εκατ. σε 65,6 εκατ. δολάρια στο ίδιο διάστημα.

Ορατό το Ενδεχόμενο Υποβάθμισης του Χ.Α.

Ορατό το Ενδεχόμενο Υποβάθμισης του Χ.Α.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και οι τραπεζικές εξελίξεις με την Αγροτική που απορροφάται από την Πειραιώς και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες για την απόκτηση της Emporiki Bank, έδωσαν ανάσα 4,91 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου το τελευταίο δίμηνο.

Μειωμένα τα Κέρδη του Μυτιληναίου στο Α Εξάμηνο, Αλλά Σημαντική η Συνεισφορά του Τομέα Ενέργειας

Μειωμένα τα Κέρδη του Μυτιληναίου στο Α' Εξάμηνο, Αλλά Σημαντική η Συνεισφορά του Τομέα Ενέργειας

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου δημοσίευσε στις 8 Αυγούστου ο Όμιλος Μυτιληναίου, σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται οριακή αύξηση του τζίρου με ουσιαστική συνεισφορά του τομέα Ενέργειας. Παράλληλα, τα κέρδη υποχώρησαν, αλλά η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη για τη συνέχεια

Εκτός Ευρώπης Σκέφτεται να Μεταφέρει η Shell Μέρος των Μετρητών της

Εκτός Ευρώπης Σκέφτεται να Μεταφέρει η Shell Μέρος των Μετρητών της

Η πετρελαϊκή Royal Dutch Shell PLC σχεδιάζει να μεταφέρει μέρος των μετρητών που διαθέτει εκτός των ευρωπαϊκών τραπεζών λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, επικαλούμενοι τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας. Ο CFO Simon Henry δήλωσε στην εφημερίδα πως η Shell εξετάζει την τοποθέτηση μέρους των 15 δισ. δολ. σε μετρητών σε κρατικά ομόλογα και τράπεζες των ΗΠΑ

Σε Θετική Τροχιά τα Κέρδη της Total

Σε Θετική Τροχιά τα Κέρδη της Total

Η γαλλική Total σημείωσε μικρή άνοδο στα κέρδη του β’ τριμήνου, παρά τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου και την αύξηση του μερίσματος που αποφασίστηκε.

BP: Ζημιές 1,4 δισ. δολ. στο B Tρίμηνο

BP: Ζημιές 1,4 δισ. δολ. στο B' Tρίμηνο

Ζημιές 1,4 δισ. δολ.εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η πετρελαϊκή BP έναντι κερδών ύψους 5,7 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μικρή Μείωση Κερδών για την Noble Energy το Β Τρίμηνο του 2012

Μικρή Μείωση Κερδών για την Noble Energy το Β' Τρίμηνο του 2012

Ελαφρά υποχώρηση, κατά 0,7% σημείωσαν τα κέρδη δευτέρου τριμήνου του ομίλου εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου Noble Energy για το 2012. Αιτία της μείωσης είναι η αύξηση λειτουργικών δαπανών, μολονότι αυξήθηκε ο όγκος της παραγωγής. Επίσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα, ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών

Θυγατρική της Israel Opportunity Εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Κύπρου

Θυγατρική της Israel Opportunity Εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Κύπρου

Η Cyprus Opportunity Energy, θυγατρική της Israel Opportunity, εισήγαγε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της Κύπρου την περασμένη εβδομάδα με αξία 14 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία φιλοδοξεί να προχωρήσει το 2013 σε δημόσια προσφορά, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που επικρατεί για το αέριο της Κύπρου.

Μικρές - Μεγάλες Εισηγμένες στην… Ενέργεια - Οι Αποδόσεις και ο Κίνδυνος

Μικρές - Μεγάλες Εισηγμένες στην… Ενέργεια - Οι Αποδόσεις και ο Κίνδυνος

Πέρα από τις γνωστές δυνάμεις του κλάδου (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μυτιληναίος) και τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P Άβαξ), δεκάδες εισηγμένες εταιρείες του ΧΑ δραστηριοποιούνται ήδη στον κλάδο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. «Κράχτες» για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος ήταν οι σημαντικές υποσχόμενες αποδόσεις, ο -θεωρητικά τουλάχιστον- χαμηλός επενδυτικός κίνδυνος και το γεγονός ότι πολλές εταιρείες διέθεταν ήδη τους χώρους πάνω στους οποίους θα εγκαθίστατο οι νέες δραστηριότητες

Barclays: Στα 125 Δολάρια το Brent το 2013

Barclays: Στα 125 Δολάρια το Brent το 2013

Η Barclays προβλέπει ότι το συμβόλαιο Brent θα αγγίξει τα 125 δολάρια ανά βαρέλι το 2013, ενώ στο γ’ τρίμηνο του φετινού έτους θα εμπορεύεται έναντι 107 δολαρίων κατά μέσο όρο, εξαιτίας των πιο σφιχτών συνθηκών που αναμένονται στην αγορά.

Δυναμικό Παρών των Ελλήνων Εφοπλιστών σε LNG με Παραγγελίες άνω του 1,8 δισ. δολ.

Δυναμικό Παρών των Ελλήνων Εφοπλιστών σε LNG με Παραγγελίες άνω του 1,8 δισ. δολ.

Από τους πιο ενεργούς «παίκτες» στην εκμετάλλευση των επενδυτικών ευκαιριών στη ναυτιλία παραμένουν οι Ελληνες εφοπλιστές παρά τα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα με την αποχώρηση της γερμανικής τράπεζας Commerzbank - Deutsche Schiffsbank, του τρίτου μεγαλύτερου παίκτη στον κόσμο με 26 δισ. δολ. χαρτοφυλάκιο, τη συνεχιζόμενη «σφικτή» πολιτική χρηματοδότησης των επενδύσεων από τις υπόλοιπες τράπεζες και τη σημαντική πτώση των αξιών των πλοίων.

IBG: Σε Ευνοϊκή Θέση ο Όμιλος Μυτιληναίου

IBG: Σε Ευνοϊκή Θέση ο Όμιλος Μυτιληναίου

Ο όμιλος Μυτιληναίου βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση ώστε να ωφεληθεί από τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και τις επερχόμενες αλλαγές στην αγορά ενέργειας, εκτιμά η IBG σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 9 Ιουλίου.

Καταιγίδα στην Διεθνή Ναυτιλία Λόγω Sanko

Καταιγίδα στην Διεθνή Ναυτιλία Λόγω Sanko

Για «καταιγίδα» στην ήδη προβληματισμένη αγορά ετοιμάζονται οι πλοιοκτήτες ανά τον πλανήτη, μετά την χρεοκοπία μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες της Ιαπωνίας, που απειλεί να παγώσει τις πληρωμές στους ιδιοκτήτες των 140 πλοίωνπου έχει ναυλώσει.