Βιβλιοπαρουσίαση

Το Xρονικό των Eπιστημονικών Aνακαλύψεων

Το Xρονικό των Eπιστημονικών Aνακαλύψεων

Το Xρονικό των Eπιστημονικών Aνακαλύψεων του Ασίμοφ ερευνά διεισδυτικά όλα τα επιτεύγματα των επιστημών στη διαδρομή του χρόνου. O Ασίμοφ εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις ανακαλύψεις και εφευρέσεις στην αστρονομία, τις εξερευνήσεις, τη βιολογία, τη φυσική, τη χημεία, τα μαθηματικά, και πολλά άλλα, αποκρυπτογραφώντας κάθε γεγονός με το δικό του, μοναδικό ύφος.

Ας Συμφιλιωθούμε με τον Δαρβίνο

Ας Συμφιλιωθούμε με τον Δαρβίνο

Η Αντιγνωμία για την καταγωγή του ανθρώπου επιμένει εδώ και ενάμιση αιώνα. Πως μπορεί Ο Νεοδαρβινισμός να συμφιλιώσει πολιτισμό και φύση; Δύσκολα θα βρεθεί έργο που να έχει ξεσηκώσει τόσο ενθουσιασμό αλλά και αντίστοιχης έντασης πολεμικές όπως το «Περί της Καταγωγής των Ειδών» του Κάρολου Δαρβίνου.

Ιράκ. Το ολίσθημα του Τσώρτσιλ

Ιράκ. Το ολίσθημα του Τσώρτσιλ

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είναι μια από τις σπουδαιότερες πολιτικές φυσιογνωμίες του εικοστού αιώνα, παρόλα αυτά ως Υπουργός Αποικιών της Βρετανίας τη δεκαετία του 1920, διέπραξε ένα ολίσθημα με ολέθριες συνέπειες και σημαντικές επιπτώσεις στον εικοστό πρώτο αιώνα. Ο πολυμαθής και σύμβουλος της κυβέρνησης Τόνι Μπλερ, Christopher Catherwood, εξετάζει και αναλύει τη δημιουργία της τεχνητής μοναρχίας του Ιράκ από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Εcoδομείν Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων και Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Εcoδομείν Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων και Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Τo Ecoδομείν αποτελεί τον πληρέστερο οδηγό για τον σχεδιασμό και τις τεχνικές της οικολογικής δόμησης και των εφαρμογών συστημάτων εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κατοικίες. Μέσα από την παρουσίαση των πιο σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων που εφαρμόστηκαν σε διάφορες κατοικίες ανά τον κόσμο, το Ecoδομείν αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η βιοκλιματική αρχιτεκτονική εφαρμόζεται στην πράξη.

Οικολογική Νοημοσύνη

Οικολογική Νοημοσύνη

Το καινούργιο του βιβλίο ο συγγραφέας του best seller «Συναισθηματική Νοημοσύνη» Ντάνιελ Γκόλμαν ασχολείται με τη λογική σύμφωνα με την οποία μπορούν οι καταναλωτές -δηλαδή όλοι μας- να φερθούν ευφυώς, να μάθουν να συνυπολογίζουν στην καθημερινή τους ζωή τις «άγνωστες» και συχνά «κρυμμένες» οικολογικές συνέπειες των προϊόντων που αγοράζουν ή γενικά μεταχειρίζονται.

Για Ένα Νέο Πρότυπο Ζωής

Για Ένα Νέο Πρότυπο Ζωής

O κύριος, ίσως, λόγος για τη χρεοκοπία του σηµερινού πρότυπου είναι η ανισότητα στη µεταχείριση των συντελεστών της παραγωγής. Το οικονοµικό κεφάλαιο ευνοείται κατάφωρα, ενώ η εργασία υπερφορολογείται και δεν συµµετέχει δίκαια στα κέρδη της ανάπτυξης, η οποία στηρίζεται στη ληστρική εκµετάλλευση του περιβάλλοντος.

Δημιουργικός Καπιταλισμός

Δημιουργικός Καπιταλισμός

Ο Δημιουργικός Καπιταλισμός είναι ένα βιβλίο που προκαλεί τη συμβατική σκέψη για το οικονομικό μας σύστημα, ένας χάρτης για τη νέα παγκόσμια οικονομία που αναδύεται καθώς ο καπιταλισμός προσαρμόζεται για άλλη μια φορά σ’ έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται.

Ίμια: Τα Απόρρητα Τηλεγραφήματα των Αμερικάνων

Ίμια: Τα Απόρρητα Τηλεγραφήματα των Αμερικάνων

«Στο βιβλίο αυτό προσπαθήσαµε να δώσουµε µια σφαιρική εικόνα του τρόπου µε τον οποίο παρακολούθησαν και κατέγραψαν τα γεγονότα των Ιμίων οι Αµερικανοί, τι τους προβληµάτισε από τη συµπεριφορά των Ελλήνων και των Τούρκων πολιτικών, και τι τελικά έπραξαν. Πρώτιστη έγνοια µας ήταν η πλήρης παρουσίαση των εξελίξεων ­όπως κατεγράφησαν στα αµερικανικά έγγραφα.(...)

10 Λεπτά για τον Πλανήτη

10 Λεπτά για τον Πλανήτη

Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά από το χρόνο μας για μια πιο «πράσινη» καθημερινότητα. Το βιβλίο μάς δείχνει πώς θα την κάνουμε πράξη. Το να ζεις οικολογικά δεν σημαίνει να ζεις στερημένα, αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές σου ανάγκες. Η τρίτη χιλιετία οφείλει να είναι «πράσινη», με συντονισμένη δράση, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Το βιβλίο έχει στόχο να γίνει μια «χρυσή βίβλος» με όλες τις πρακτικές συμβουλές που χρειαζόμαστε για να γίνουμε σύμμαχοι της Γης στην οποία ανήκουμε.

Το Τέλος του Πετρελαίου και η Αρχή της Νέας Αμερικανικής Γεωστρατηγικής

Το Τέλος του Πετρελαίου και η Αρχή της Νέας Αμερικανικής Γεωστρατηγικής

Ρομποτικά πολεμικά αεροσκάφη με κινητήρες ηλιακής ενέργειας ικανά να παραμένουν στον αέρα για χρόνια. Άρματα μάχης stealth με κινητήρες υδρογόνου που δεν θα χρειάζονται ανεφοδιασμό. Μικροαιολικά συστήματα για τους Αμερικανούς ψηφιακούς στρατιώτες του μέλλοντος. Αθόρυβοι κινητήρες κυψελών καυσίμου για υποβρύχια. Αερόπλοια που θα αιωρούνται στα όρια του διαστήματος λαμβάνοντας ενέργεια από προηγμένα φωτοβολταϊκά...

Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση

Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση

Aδιαμφισβήτητα ο κόσμος σήμερα λειτουργεί στα πλαίσια της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Mιας διαδικασίας μέσα από την οποία επεκτείνεται και εμβαθύνεται το φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα σε παγκόσμια κλίμακα. Για να αποφευχθεί η πόλωση και η μεγαλύτερη ανασφάλεια στον κόσμο, απαιτείται η αναζήτηση μιας νέας διακυβέρνησης της παγκοσμιοποίησης.

Η Πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης

Η Πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης

Στα κείμενα του νέου βιβλίου του καθ. Γιάννη Μανιάτη, «Η πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη καταγράφονται οι δυνατότητες εφαρμογών στη χώρα του εναλλακτικού μοντέλου της Πράσινης Ανάπτυξης, των αρχών της Καινοτομίας και της άσκησης πολιτικής με βάση τις αρχές της Χωρικής Συνοχής και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

H Ενεργειακή Συνεργασία Μεταξύ Των Κρατών-Μελών Του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

H Ενεργειακή Συνεργασία Μεταξύ Των Κρατών-Μελών Του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

Η γεωπολιτική της παγκόσμιας ενέργειας έχει αλλάξει σημαντικά από τις αρχές του 21ου αιώνα. Παρά την αυξανόμενη σημασία του φυσικού αερίου, η οποία εξετάζεται στην παρούσα μελέτη, μαζί με αυτήν του ηλεκτρισμού, ωστόσο καίρια σημασία εξακολουθεί να κατέχει το πετρέλαιο. Δύο κράτη-μέλη του ΟΣΕΠ, η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν κατέχουν δυσανάλογα σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τρόπου με τον οποίον τελικά ισορροπεί η παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Η Γεωπολιτική των Πετρελαίων

Η Γεωπολιτική των Πετρελαίων

Το βιβλίο εξετάζει το φλέγον θέμα του πετρελαίου σε παγκόσμια κλίμακα, όχι όμως αυτοτελώς και αποσπασματικά αλλά στο πλαίσιο της γεωπολιτικής του συνάφειας τόσο με τις γεωστρατηγικές όσο και με τις γεωοικονομικές σχέσεις των μεγάλων πολιτικών δυνάμεων του κόσμου. Η γεωπολιτική σημασία του πετρελαίου μπορεί να κατανοηθεί μόνο αν εξεταστεί στα πλαίσια των διεθνών οικονομικών και πολιτικών αλληλεπιδράσεων.

Η Μεγάλη Ύφεση

Η Μεγάλη Ύφεση

Η πρώτη και τελευταία μεγάλη οικονομική ύφεση που θα γνωρίσετε στη διάρκεια της ζωής σας επέρχεται. Το 2009 θα σηματοδοτήσει την αφετηρία του επόμενου μακροχρόνιου «χειμώνα» και το τέλος της ευημερίας όλων των αγορών, εγκαινιάζοντας μια πτωτική πορεία, που οι περισσότεροι δεν έχουμε ξαναζήσει. Γνωρίζετε ότι, κάθε 40 χρόνια, οι χρηματιστηριακές αγορές και η οικονομία φτάνουν στην κορύφωσή τους, εξαιτίας των καταναλωτικών τάσεων της εκάστοτε γενιάς, όπως συνέβη το 1929, το 1968 και το 2009;

Φόρεστ Κάρτερ,  «Η Eκπαίδευση του Μικρού Δέντρου»

Φόρεστ Κάρτερ, «Η Eκπαίδευση του Μικρού Δέντρου»

Απαλάχια όρη, Τενεσή. Στα χρόνια της Μεγάλης Κρίσης. Ένα πεντάχρονο αγόρι πηγαίνει να ζήσει με τους παππούδες του, Ινδιάνους Τσεροκί, μετά το θάνατο των γονιών του. Είναι πλέον το Μικρό Δέντρο και ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τη σοφία της ινδιάνικης παράδοσης. Μαθαίνει να σέβεται τη Φύση και να παίρνει από εκείνη μόνο ό,τι χρειάζεται· να είναι τίμιος με τα αισθήματά του και να μοιράζεται με τους άλλους ό,τι αξίζει· να προσανατολίζεται στις αληθινές αξίες της ζωής, την αγάπη και την κατανόηση