Η BP ανακοίνωσε ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου πλήττουν τις επιδόσεις της εταιρίας

Η BP ανακοίνωσε ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου πλήττουν τις επιδόσεις της εταιρίας.

Οι ζημίες στο πρώτο τρίμηνο του 2016 ανήλθαν στα 485 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 2,1 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Ωστόσο, αν εξαιρεθούν τα έσοδα από πωλήσεις και τα κόστη από απομειώσεις, τα υποκείμενα κέρδη της εταιρίας ανήλθαν σε 532 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, ζημίες 140 εκατομμυρίων.

«Παρά το δύσκολο περιβάλλον, οδεύουμε προς τον βραχυπρόθεσμο στόχο μας για εξισορρόπηση των ταμειακών ροών της BP», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ντάντλεϊ. «Οι λειτουργικές μας επιδόσεις είναι ισχυρές και η εργασία μας για επαναρύθμιση στα κόστη έχει σημαντικό momentum και φέρνει αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Τα κέρδη της εταιρίας έχουν πληγεί, καθώς ο τομέας του πετρελαίου εξακολουθεί να παλεύει με μια σχεδόν διετή βουτιά στις τιμές του αργού, η οποία έχει εξαναγκάσει τις επιχειρήσεις σε απότομες περικοπές δαπανών και έχει συνθλίψει τα κέρδη. 

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, η μέση τιμή του Μπρεντ διαμορφώθηκε στα 34 δολάρια το βαρέλι,  έναντι 54 δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Σημειώνεται επίσης ότι τα περιθώρια διύλισης, σε επίπεδο τριμήνου, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων ετών.