Η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 3,6% τον Αύγουστο του 2016 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την επιθεώρηση οικονομικού κλίματος για το μήνα Οκτώβριο, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα

Η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 3,6% τον Αύγουστο του 2016 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την επιθεώρηση οικονομικού κλίματος για το μήνα Οκτώβριο, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Συνολικά, η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας ανήλθε σε 45,3 bcm και η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας, η Gazprom, αύξησε το μερίδιό της στο συνολικό όγκο της παραγωγής κατά 6,5%.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Gazprom, προσάρμοσε τις προβλέψεις της παραγωγής φυσικού αερίου για το 2016 στα 417,2 bcm, γεγονός που συνιστά μείωση κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και κατά 7,8% έναντι της αρχικά προγραμματισμένης παραγωγής.

Νωρίτερα το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Gazprom, Vsevolod, Cherepanov, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία θα προσαρμόσει το σχέδιο παραγωγής του το 2016 για 452,4 bcm φυσικού αερίου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν αναμένει η παραγωγής να πέσει κάτω από το επίπεδο του περασμένου έτους, οπότε είχε ανέλθει στα 418 bcm.

Σύμφωνα με την παρακολούθηση, η Gazprom σχεδιάζει να παράγει 452,45 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2016, η οποία είναι 8% υψηλότερο από το πραγματικό επίπεδο της παραγωγής φυσικού αερίου του 2015.