Επιβεβαιώνει η Ρωσική Κυβέρνηση το Ενδιαφέρον Ιταλικών Εταιρειών για Nord Stream 2 και Turkish Stream

Επιβεβαιώνει η Ρωσική Κυβέρνηση το Ενδιαφέρον Ιταλικών Εταιρειών για Nord Stream 2 και Turkish Stream
energia.gr
Πεμ, 6 Οκτωβρίου 2016 - 13:31
Ιταλικές εταιρείες δείχνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στα πρότζεκτ φυσικού αερίου Nord Stream 2 και Turkish Stream, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Arkady Dvorkovich
Ιταλικές εταιρείες δείχνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στα πρότζεκτ φυσικού αερίου Nord Stream 2 και Turkish Stream, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Arkady Dvorkovich.

"Ναι, οι Ιταλοί εταίροι έχουν δείξει ενδιαφέρον. Δεν αποτελεί μυστικό, η Saipem [θυγατρική της ιταλίκής Eni]ν συμμετέχει στις σχετικές διαδικασίες που εφαρμόζονται από την Gazprom για το Nord Stream και το Turkish Stream», είπε ο αξιωματούχος.

Ο αγωγός Turkish Stream, ανακοινώθηκε από τις ρωσικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2014 στη θέση του πρότζεκτ του αγωγού South Stream. Είχε προβλεφθεί ότι το θαλάσσιο τμήμα του Turkish Stream θα περιλαμβάνει τέσσερις γραμμές με την ικανότητα των 15,75 bcm η καθεμία.

Το έργο Nord Stream 2 περιλαμβάνει την κατασκευή δύο γραμμών του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, με συνολική δυναμικότητα 55 bcm φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία προς τη Γερμανία μέσα από τη Βαλτική Θάλασσα, πέραν των υφιστάμενων δύο γραμμών. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.