Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του αργού, με τη βενζίνη στην αμερικανική αγορά να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη σε εβδομαδιαία βάση εδώ και ένα μήνα, ενώ ενδοσυνεδριακά σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ έφθασε στις ακτές του Τέξας

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του αργού, με τη βενζίνη στην αμερικανική αγορά να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη σε εβδομαδιαία βάση εδώ και ένα μήνα, ενώ ενδοσυνεδριακά σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ έφθασε στις ακτές του Τέξας.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός της τελευταίας δεκαετίας, ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας, καθώς πλησιάζει τις ακτές του Τέξας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων (NHC). 

Στην περιοχή χτυπά η καρδιά της αμερικανικής διυλιστικής βιομηχανίας και ήδη πολλές μονάδες έχουν κλείσει, επηρεάζοντας την προσφορά καυσίμων στο σύνολο της χώρας.  

Ειδικότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX), η βενζίνη, στο συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,2% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου. 

Σε εβδομαδιαία βάση, σημείωσε σε κέρδη 2,6% και πρόκειται για τις καλύτερες επιδόσεις από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 0,9% στα 47,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχασε 1,6%. 

Στο Λονδίνο, το Μπρεντ, στο συμβόλαιο Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο 0,7% στα 52,41 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 0,6%.