Η ρωσική πρωτεύουσα απέκτησε πλέον τους πρώτους της σηματοδότες που λειτουργούν με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως ανακοίνωσε το ρώσικο Κέντρο Οργάνωσης της Κυκλοφορίας. «Οι σηματοδότες του νέου συστήματος διαθέτουν δύο ανεξάρτητες πηγές ενέργειας: μια ανεμογεννήτρια και μια ηλιακή μπαταρία», ανέφερε ο Vadim Yuryev, επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Οργάνωσης της Κυκλοφορίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η ρωσική πρωτεύουσα απέκτησε πλέον τους πρώτους της σηματοδότες που λειτουργούν με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως ανακοίνωσε το ρώσικο Κέντρο Οργάνωσης της Κυκλοφορίας.

«Οι σηματοδότες του νέου συστήματος διαθέτουν δύο ανεξάρτητες πηγές ενέργειας: μια ανεμογεννήτρια και μια ηλιακή μπαταρία», ανέφερε ο Vadim Yuryev, επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Οργάνωσης της Κυκλοφορίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αξιοποίηση της ανανεώσιμης ενέργειας αποτελεί καλή λύση για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πρωτεύουσας, των οποίων η σύνδεση με τα κεντρικά ενεργειακά συστήματα είναι δυσκολότερη. Η μικρή αυτή δράση σε επίπεδο διαχείρισης της πόλης έρχεται μια εβδομάδα μετά την δήλωση του ρωσικού Κέντρου για την Ενεργειακή Απόδοση σύμφωνα με την οποία η συνολική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που επιτεύχθηκε από το 1990 ισοδυναμεί με επιβράδυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής για ένα ολόκληρο έτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξέφρασε τη συνεχή υποστήριξή του στην πολυμερή Συμφωνία του Παρισιού για κλιματική αλλαγή. Τον Ιούλιο, πρόσθεσε την υπογραφή του στο πολυμερές Σχέδιο Δράσης για το κλίμα και την ενέργεια που καταρτίστηκε στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης κορυφής των G20. Η υπογραφή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η μόνη που λείπει από το σχέδιο.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ( International Energy Agency - ΙΕΑ) ανέφερε ότι η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ αυξήθηκε πέρυσι κατά 3,8% στις αναπτυγμένες χώρες, αντιστοιχώντας έτσι στο ένα τέταρτο της συνολικής παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Τα τελευταία 15 χρόνια, η IEA εκτιμά ότι καθεαυτή η ηλιακή ενέργεια αναπτύχθηκε κατά 43%.

Ο Mikhail Yulkin, γενικός διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι οι επενδυτές κινούνται σε ενεργειακούς πόρους χαμηλών εκπομπών άνθρακα με τέτοιο ενθουσιασμό που θα ήταν «περιττό» να ονομάσουμε τις δράσεις αξιοποίησης των ΑΠΕ «εναλλακτικές ενέργειες».