Η εταιρεία Ensco που αναλαμβάνει υπεράκτια έργα ανακοίνωσε ότι το πλοίο της ENSCO DS-7, κατάλληλο για εξόρυξη σε υπερ-βαθέα ύδατα, ναυλώθηκε από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy για την πραγματοποίηση νέων δύο γεωτρήσεων και την ολοκλήρωση τεσσάρων γεωτρήσεων στο ισραηλινό πεδίο Leviathan στη Μεσόγειο.

Η εταιρεία Ensco που αναλαμβάνει υπεράκτια έργα ανακοίνωσε ότι το πλοίο της ENSCO DS-7, κατάλληλο για εξόρυξη σε υπερ-βαθέα ύδατα, ναυλώθηκε από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy για την πραγματοποίηση δύο νέων γεωτρήσεων και την ολοκλήρωση τεσσάρων γεωτρήσεων στο ισραηλινό πεδίο Leviathan στη Μεσόγειο.

Η σύμβαση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018 και να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δήλωσε η Ensco σε ανακοίνωση τύπου στις 21 Αυγούστου. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης τέσσερις εναλλακτικές επεκτάσεις κατά μία γεώτρηση η κάθε μία κατ’ επιλογή της Noble Energy, οι οποίες, εάν ασκηθούν πλήρως, θα παρτείνουν τη σύμβαση εντός του 2020.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμα σημαντικό συμβόλαιο για ένα από τα υψηλών προδιαγραφών πλοία μας, το οποίο αποτελεί το τέταρτο συμβόλαιο για πλοίο εξορύξεων που καταρτίστηκε εντός του τρίτου τριμήνου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής και προεδρεύων της Ensco, Carl Trowell. «Οι πρόσφατες συμβάσεις μας υπογραμμίζουν ότι υπάρχει έντονη ζήτηση για το είδος των πλοίων υψηλών προδιαγραφών που θα προστεθούν στο στόλο της Ensco μέσω της εκκρεμούσας εξαγοράς της Atwood, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας κορυφαίας εταιρείας υπεράκτιων εξορύξεων σε παγκόσμιο επίπεδο και θα βελτιώσει τη θέση μας στην αγορά καθώς εξελίσσεται ο κύκλος της ανάκαμψης», πρόσθεσε.

Το ENSCO DS-7 θα αναβαθμιστεί με ένα δεύτερο σύστημα αποτροπής εκρήξεων. Αυτή η αναβάθμιση, σε συνδυασμό με τις διπλές δεξαμενές της εξέδρας και άλλες τεχνικές προδιαγραφές, θα το καταστήσει ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του παγκόσμιου στόλου. Μετά την αναβάθμισή του, το ENSCO DS-7 θα μετακινηθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα για να ξεκινήσει τη σύμβασή του με τη Noble Energy.