Η Nissan Motor Co. και η Renault SA συμπράττουν με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor Group Co. για να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο με μπαταρία στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αυξηθούν. Η κοινοπραξία, που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη, σχεδιάζει να παράγει ένα μικρό σπορ όχημα πόλης στο εργοστάσιο της Dongfeng στην περιοχή Shiyan το 2019, όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους Renault και Nissan. Το όχημα θα βασιστεί σε μια πλατφόρμα SUV που έχουν αναπτύξει οι δυο εταιρείες.

Η Nissan Motor Co. και η Renault SA συμπράττουν με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor Group Co. για να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο με μπαταρία στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αυξηθούν.

Η κοινοπραξία, που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη, σχεδιάζει να παράγει ένα μικρό σπορ όχημα πόλης στο εργοστάσιο της Dongfeng στην περιοχή Shiyan το 2019, όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους Renault και Nissan. Το όχημα θα βασιστεί σε μια πλατφόρμα SUV που έχουν αναπτύξει οι δυο εταιρείες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο αναζητούν εγχώριους συνεργάτες για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα, η κυβέρνηση της οποίας σκοπεύει να απαιτήσει από τις βιομηχανίες αυτοκινήτων να δεσμεύουν ένα ορισμένο ποσοστό της παραγωγής τους για οχήματα με μπαταρία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ford Motor Co. ανακοίνωσε μια παρόμοια σύμπραξη με αντικείμενο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η κινεζική νομοθεσία απαιτεί από τους ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δημιουργήσουν συμπράξεις με τοπικές εταιρείες προκειμένου να παράγουν αυτοκίνητα στο εσωτερικό της. Η Nissan και η Dongfeng έχουν σχηματίσει μια υπάρχουσα κοινοπραξία για την παραγωγή συμβατικών οχημάτων.

Στη νέα κοινοπραξία που αναγγέλθηκε, η Nissan και η Renault θα κατέχουν το 25% και η Dongfeng το υπόλοιπο 50%.