Το πρακτορείο Reuters αναφέρει, σύμφωνα με τοπικά μέσα, το έργο Blue Whale της Exxon Mobil αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο. Το έργο αφορά στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και είναι το μεγαλύτερο στο Βιετνάμ. Το τεμάχιο Blue Whale υπολογίζεται ότι διαθέτει κοιτάσματα ύψους 150 δισ. κυβικών μέτρων. Ο πρωθυπουργός Nguyen Xuan Phuc δήλωσε στην Exxon Mobil ότι ελπίζει το έργο να εγκαινιαστεί επίσημα στο πλαίσιο συνόδου κορυφής για την οικονομική συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού το Νοέμβριο, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει, σύμφωνα με τοπικά μέσα, το έργο Blue Whale της Exxon Mobil αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο. Το έργο αφορά στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και είναι το μεγαλύτερο στο Βιετνάμ.

Το τεμάχιο Blue Whale υπολογίζεται ότι διαθέτει κοιτάσματα ύψους 150 δισ. κυβικών μέτρων. Ο πρωθυπουργός Nguyen Xuan Phuc δήλωσε στην Exxon Mobil ότι ελπίζει το έργο να εγκαινιαστεί επίσημα στο πλαίσιο συνόδου κορυφής για την οικονομική συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού το Νοέμβριο, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Το Βιετνάμ επιχειρεί να μεταβεί σε καθαρότερη ενέργεια από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα. Η χώρα σχεδιάζει επίσης ηλιακούς και αιολικούς σταθμούς.

Ο Jon Gibbs, Αντιπρόεδρος της Exxon Mobil στην περιοχής Ασίας, Ειρηνικού και Μέσης Ανατολής, δήλωσε ότι η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να παράγει τις πρώτες ποσότητες αερίου για τις βιετναμέζικες μονάδες παραγωγής ενέργειας το 2023.

Η PetroVietnam, ο βιετναμέζος εταίρος της Exxon Mobil, δήλωσε ότι το έργο θα συνεισφέρει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Exxon Mobil εγκατέστησε μια μονάδα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στο Βιετνάμ που δραστηριοποιείται στη διανομή λιπαντικών και πετροχημικών προϊόντων, αναφέρει το Reuters.