Η Enel, μέσω της βραζιλιάνικης θυγατρικής της στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας, Enel Green Power Brasil, έθεσε την Τετάρτη σε λειτουργία το αιολικό της πάρκο Delfina, ισχύος 180 MW. Η Enel επένδυσε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή του Delfina. Η μονάδα χρηματοδοτείται από ίδιες πηγές της Enel, καθώς και από δάνειο από την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Βραζιλίας. Το Delfina είναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Enel στη Βραζιλία.

Η Enel, μέσω της βραζιλιάνικης θυγατρικής της στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας, Enel Green Power Brasil, έθεσε την Τετάρτη σε λειτουργία το αιολικό της πάρκο Delfina, ισχύος 180 MW.

Η Enel επένδυσε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή του Delfina. Η μονάδα χρηματοδοτείται από ίδιες πηγές της Enel, καθώς και από δάνειο από την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Βραζιλίας.

Το Delfina είναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Enel στη Βραζιλία. Η μονάδα είναι ικανή να παράγει πάνω από 800 GW-ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ποσό ικανό να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας των 390.000 νοικοκυριών της Βραζιλίας, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την εκπομπή περισσότερων από 490.000 τόνων άνθρακα στην ατμόσφαιρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

Στη Βραζιλία, ο όμιλος Enel, μέσω των θυγατρικών EGPB και Enel Brasil, διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ από ανανεώσιμες πηγές ύψους 1.839 MW, εκ των οποίων 670 MW προέρχεται από αιολική ενέργεια, 279 MW από ηλιακή φωτοβολταϊκή και 890 MW από υδροηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει σήμερα περίπου 720 MW ισχύος υπό κατασκευή, εκ των οποίων 172 MW προέρχονται από την αιολική και 541 MW από την ηλιακή ενέργεια.