Η Goldman Sachs μείωσε εκ νέου σήμερα το μερίδιό της στη δανέζικη Dong Energy, μετά από συμφωνία της να πουλήσει 7,5 εκατ. μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές. Οι μετοχές πωλούνται στις 321 κορώνες Δανίας (51,34 δολάρια) η καθεμία από την New Energy Investment που ελέγχεται από την Goldman Sachs. Το συνολικό ποσό των μετοχών που πωλούνται αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,78% του υφιστάμενου κεφαλαίου της Dong Energy.

Η Goldman Sachs μείωσε εκ νέου σήμερα το μερίδιό της στη δανέζικη Dong Energy, μετά από συμφωνία της να πουλήσει 7,5 εκατ. μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές.

Οι μετοχές πωλούνται στις 321 κορώνες Δανίας (51,34 δολάρια) η καθεμία από την New Energy Investment που ελέγχεται από την Goldman Sachs. Το συνολικό ποσό των μετοχών που πωλούνται αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,78% του υφιστάμενου κεφαλαίου της Dong Energy.

Η New Energy Investment, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, θα κατέχει το 2,7% των υφιστάμενων μετοχών της Dong Energy.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ενεργειακής εταιρίας ανήκει στο κράτος της Δανίας, ενώ η εγγραφή της στο χρηματιστήριο το 2016 ήταν η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στην Ευρώπη μέχρι τότε, προσφέροντας στην Dong αξία περίπου 15 δισ. δολαρίων. Εκείνη την περίοδο, η New Energy Investment είχε στην κατοχή της 13,4% της εταιρίας.

Παρότι ήταν μία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες κοινής ωφέλειας με τη μεγαλύτερη σύνδεση με τον άνθρακα, η Dong έχει γίνει πλέον κορυφαίος developer στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Σκοπός της εταιρίας είναι να εξαλείψει απόλυτα τη χρήση άνθρακα, σταδιακά και μέχρι το 2023. Η Dong έχει επίσης και μερίδια σε περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και αερίου, με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής να είναι στην Νορβηγία.

(Πηγή: euro2day.gr)