Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την κινεζική CEFC China Energy Company για κοινές δραστηριότητες έρευνας στη Σιβηρία, όπως ανακοίνωσε η Rosneft την Κυριακή. Η ρωσική εταιρεία δήλωσε ότι τα κοινά έργα έρευνας και παραγωγής θα αναπτυχθούν στη Δυτική και Ανατολική Σιβηρία. Η συμφωνία προβλέπει επίσης συνεργασία σε τομείς όπως η διύλιση, τα πετροχημικά και η εμπορία αργού και προϊόντων

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την κινεζική CEFC China Energy Company για κοινές δραστηριότητες έρευνας στη Σιβηρία, όπως ανακοίνωσε η Rosneft την Κυριακή.

Η ρωσική εταιρεία δήλωσε ότι τα κοινά έργα έρευνας και παραγωγής θα αναπτυχθούν στη Δυτική και Ανατολική Σιβηρία.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης συνεργασία σε τομείς όπως η διύλιση, τα πετροχημικά και η εμπορία αργού και προϊόντων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Αυτή η σύμβαση θα οδηγήσει σε αύξηση των άμεσων προμηθειών αργού πετρελαίου στη στρατηγική αγορά της Κίνας και θα εξασφαλίσει ένα εγγυημένο, οικονομικά βιώσιμο κανάλι εξαγωγών για τις πωλήσεις αργού της εταιρείας», δήλωσε η Rosneft.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Igor Sechin ,δήλωσε επίσης ότι «Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν σήμερα αντανακλούν πλήρως τη στρατηγική της εταιρείας, της οποίας οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν την ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού και, ειδικότερα, με την Κίνα».