Ισραήλ και Κίνα υπέγραψαν συμφωνία ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τεχνολογίες πράσινης, έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας, καθώς και για προηγμένες γεωργικές τεχνολογίες, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ. Η σύμβαση που υπογράφηκε στο Πεκίνο συνεπάγεται την αύξηση των εξαγωγών προϊόντων ‘καθαρής’ τεχνολογίας από το Ισραήλ στην Κίνα, ανέφερε το υπουργείο.

Ισραήλ και Κίνα υπέγραψαν συμφωνία ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τεχνολογίες πράσινης, έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας, καθώς και για προηγμένες γεωργικές τεχνολογίες, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ.

Η σύμβαση που υπογράφηκε στο Πεκίνο συνεπάγεται την αύξηση των εξαγωγών προϊόντων ‘καθαρής’ τεχνολογίας από το Ισραήλ στην Κίνα, ανέφερε το υπουργείο.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Moshe Kahlon βρέθηκε στο Πεκίνο για να υπογράψει τη συμφωνία ‘καθαρών τεχνολογιών’ που βασίζεται σε παλαιότερες συμβάσεις, ανέφερε το δελτίο τύπου.

Η συμφωνία αποδεικνύει τη δύναμη και την παγκόσμια φήμη της ισραηλινής βιομηχανίας, καθώς και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την κινεζική κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Kahlon.

Το υπουργείο δήλωσε ότι το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της συμφωνίας επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη υποδομών για την υλοποίηση εξαγωγικών συναλλαγών από το Ισραήλ στην Κίνα.

Βάσει του πρωτοκόλλου αυτού, οι τράπεζες του Ισραήλ θα χρηματοδοτήσουν, μέσω μακροπρόθεσμης πίστωσης, Κινέζους εισαγωγείς που αγοράζουν εξοπλισμό από Ισραηλινούς εξαγωγείς, έχοντας την υποστήριξη κρατικών εγγυήσεων υπό την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Ισραήλ.