Η ExxonMobil ανακοίνωσε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου από τις μονάδες παραγωγής και τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε ο αμερικανικός κολοσσός τη Δευτέρα. «Το πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στη μακροχρόνια δέσμευση της ExxonMobil στη μείωση των εκπομπών, θέτει ως προτεραιότητα δράσεις σε περιοχές που λειτουργούν από τη θυγατρική XTO Energy»

Η ExxonMobil ανακοίνωσε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου από τις μονάδες παραγωγής και τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε ο αμερικανικός κολοσσός τη Δευτέρα.

«Το πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στη μακροχρόνια δέσμευση της ExxonMobil στη μείωση των εκπομπών, θέτει ως προτεραιότητα δράσεις σε περιοχές που λειτουργούν από τη θυγατρική XTO Energy» δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης προσπάθειες για την ανάπτυξη και αξιοποίηση νέων, πιο αποδοτικών τεχνολογιών για τον εντοπισμό και τη μείωση εκπομπών των εγκαταστάσεων.

Η πρόεδρος της XTO Sara Ortwein εξήγησε ότι η εταιρεία εφαρμόζει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ανίχνευσης και επισκευής διαρροών στο σύνολο των μονάδων παραγωγής και των εγκαταστάσεων με στόχο τη συνεχή μείωση των εκπομπών μεθανίου.

«Εξετάζουμε επίσης ευκαιρίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση της αποδοτικότητας σε υπάρχοντες και μελλοντικούς χώρους», ανέφερε η Ortwein.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δέσμευση για σταδιακή κατάργηση των πνευματικών συσκευών υψηλής ροής κατά τη διάρκεια τριών ετών, εκτεταμένη κατάρτιση προσωπικού, έρευνα και βελτιώσεις στο σχεδιασμό των εγκαταστάσεων για νέες λειτουργίες.