Η Siemens Gamesa ανέλαβε να κατασκευάσει το πρώτο μεγάλης κλίμακας, εμπορικό υβριδικό αιολικό- ηλιακό έργο της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ηλιακή εγκατάσταση 28,8 MW προβλέπεται να συνδεθεί με ένα υπάρχον αιολικό πάρκο 50 MW. Το έργο, που βρίσκεται στην πολιτεία Καρνατάκα, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2017.

Η Siemens Gamesa ανέλαβε να κατασκευάσει το πρώτο μεγάλης κλίμακας, εμπορικό υβριδικό αιολικό- ηλιακό έργο της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ηλιακή εγκατάσταση 28,8 MW προβλέπεται να συνδεθεί με ένα υπάρχον αιολικό πάρκο 50 MW.

Το έργο, που βρίσκεται στην πολιτεία Καρνατάκα, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που υπογράφηκε με έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παρόχους της χώρας, η Siemens Gamesa θα αναλάβει το σχεδιασμό, την κατασκευή και έναρξη της λειτουργίας της νέας ηλιακής μονάδας. Στις υποχρεώσεις της Siemens Gamesa περιλαμβάνεται, επίσης, η προμήθεια φωτοβολταϊκών μετατροπέων της Gamesa Electric, καθώς και η υβριδική μετατροπή του ηλιακού συστήματος μέσω σύνδεσης με το υπάρχον αιολικό πάρκο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες της εταιρείας.

«Πρόκειται για το πρώτο έργο αυτού του είδους για την εταιρεία και αποδεικνύει την αποφασιστικότητά της να διερευνήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της», αναφέρει η δήλωση.