Στο Επίκεντρο του Παγκόσμιου Ενδιαφέροντος η ‘Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας’

Στο Επίκεντρο του Παγκόσμιου Ενδιαφέροντος η ‘Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας’
energia.gr
Πεμ, 28 Σεπτεμβρίου 2017 - 14:22
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραστεί στο διεθνές φόρουμ ‘Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας’, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 3-7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Ρώσος πρόεδρος, όσο και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Muhammad Barkindo αναμένεται να παραστούν στη διοργάνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραστεί στο διεθνές φόρουμ ‘Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας’, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 3-7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Ρώσος πρόεδρος, όσο και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Muhammad Barkindo αναμένεται να παραστούν στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Bijan Namdar Zangeneh, ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυχείων της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Eulogio Del Pino, καθώς και οι υπουργοί Ενέργειας του Κατάρ και της Αλγερίας θα είναι επίσης παρόντες. Αντιπροσωπείες από την Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες έχουν επίσης επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους

Ειδικότερα, από την ιστοσελίδα της ‘Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας’ ανακοινώθηκε ότι ο Ιρανός υπουργός θα είναι επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας που θα μετάσχει στη 19η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ των Εξαγωγικών Χωρών Αερίου υπό την προεδρία του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Ιρανός υπουργός θα συνοδεύεται από μέλη του κοινοβουλίου της χώρας του, Ιρανούς αντιπροσώπους στον ΟΠΕΚ, καθώς και ειδικούς οικονομικούς και επενδυτικούς συμβούλους.

Στην αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας υπό τον Del Pino θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA, Nelson Martinez και κυβερνητικοί σύμβουλοι για το φυσικό αέριο και άλλα διεθνή θέματα.

Στο πλαίσιο της ‘Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας’, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σειρά επαφών και συζητήσεων με έμφαση στις προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς.