Υπό κατάληψη βρίσκονται από χθες, Τετάρτη, βράδυ τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι, με τον τρόπο αυτό, επιδιώκουν να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ της Επιχείρησης.

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ της ΔΕΗ καλείται, μεταξύ άλλων, να εκκινήσει τη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.

Πηγές της Επιχείρησης τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι το ΔΣ μπορεί να αναβληθεί ή να πραγματοποιηθεί σε διαφορετικό χώρο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, υποστήριξε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει προηγουμένως επίσημη πρόσκληση προς τα μέλη του ΔΣ.

Το ΔΣ της ΔΕΗ καλείται να ξεκινήσει τη διαδικασία απόσχισης των εταιριών στις οποίες θα εισφερθούν οι λιγνιτικές μονάδες και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ορυχείων που προσφέρονται προς πώληση. Κατά της πώλησης των μονάδων έχουν ταχθεί οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της επιχείρησης.

Μιλώντας πριν λίγη ώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε τη σκληρή στάση που θα κρατήσει η ΓΕΝΟΠ στο θέμα της ιδιωτικοποίησης, υπογραμμίζοντας ότι «Και το προηγούμενο νομοσχέδιο είχε περάσει από τη Βουλή και δεν υλοποιήθηκε».

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι «δεν θα δουλέψει κανείς εργαζόμενος για αυτούς τους ψευτοεπενδυτές. Δεν θα παρέχουμε υπηρεσίες σε αυτό τον υποτιθέμενο επενδυτή που θα του δοθούν οι μετοχές. Είναι ανεπιθύμητος από τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες».

«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να γίνει αβρόχοις ποσί. Οι τοπικές κοινωνίες δέχθηκαν βιασμό από τη ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος για να ηλεκτροδοτηθεί το σύνολο της χώρας, δεν θέλουν να εργάζονται για έναν επενδυτή που δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ» συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.