Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής προς Χουντή: Καμία Μελέτη Βιωσιμότητας για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής προς Χουντή: Καμία Μελέτη Βιωσιμότητας για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού
energia.gr
Παρ, 4 Μαΐου 2018 - 17:26

Δεν υπάρχουν ούτε μελέτες οικονομικής βιωσιμότητας -σίγουρα όχι για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού - ούτε οι τοποθεσίες για τα έργα επεξεργασίας απορριμμάτων και επέκτασης της χωρητικότητας των χώρων υγειονομικής ταφής, που προσδιορίζονται στον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) Αττικής, απαντά η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανακοίνωσή του

Η Ευρωπαία Επίτροπος απαντά για το Γραμματικό:

«Οι υπηρεσίες της Επιτροπής δεν έχουν λάβει γνώση για κάποια μελέτη της περιφέρειας Αττικής σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα κάποιου έργου διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή Μαραθώνα-Γραμματικού».

«Σχετικά με την προγραμματική περίοδο 2014-2020», προσθέτει η Επίτροπος, «το Περιφερειακό Σχέδιο για την Αττική προβλέπει, μεταξύ άλλων, περαιτέρω επεξεργασία απορριμμάτων και επέκταση της χωρητικότητας των χώρων υγειονομικής ταφής. Δεν υπάρχουν ωστόσο τοποθεσίες για τις υποδομές που προσδιορίζονται στο σχέδιο». Και καταλήγει: «Μέχρι στιγμής, οι υπηρεσίες της Επιτροπής δεν έχουν ενημερωθεί για κάποιο μεγάλο έργο σχετικά με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Αττική κατά την προγραμματική περίοδο 2014?2020».