Ν. Μπουλαξής για ΔΕΗ - ΕΛΤΑ: Ελάχιστη Πράξη Διόρθωσης η Απόδοση της Έκπτωσης Συνέπειας

Ν. Μπουλαξής για ΔΕΗ - ΕΛΤΑ: Ελάχιστη Πράξη Διόρθωσης η Απόδοση της Έκπτωσης Συνέπειας
energia.gr
Τετ, 9 Μαΐου 2018 - 12:53

Η απόδοση στους ζημιωθέντες καταναλωτές της έκπτωσης συνέπειας θα είναι η ελάχιστη πράξη διόρθωσης, υποστήριξε ο Νίκος Μπουλαξής, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει για χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ από την παρακράτηση, εκ μέρους των ΕΛΤΑ, των ποσών που έχουν καταβάλει για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους.

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση της ΡΑΕ, ο πρόεδρός της εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ότι έχει αποσταλεί αίτημα σε όλους τους παρόχους, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, με το οποίο η Αρχή ζητά να μάθει, εντός δέκα ημερών, τις ακριβείς διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τόνισε ότι ρόλος της ΡΑΕ είναι να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να επιβληθεί η λύση του.

Αναφορικά με το ζήτημα της απώλειας της έκπτωσης συνέπειας της τάξης του 15% από τους καταναλωτές των οποίων οι λογαριασμοί δεν αποπληρώθηκαν, παρά το ότι πληρώθηκαν από τους ίδιους, είπε ότι «θα συνεδριάσει η ΡΑΕ και θεωρώ ότι η απόδοση της έκπτωσης συνέπειας θα είναι η ελάχιστη πράξη διόρθωσης».

Τέλος, ερωτηθείς για τις χρεώσεις στα τηλεφωνήματα στον πενταψήφιο αριθμό 11770 της γραμμής εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΔΕΗ, για τις οποίες πληροφορήθηκε από την εκπομπή, ο κ. Μπουλαξής ανέφερε ότι αγνοούσε το θέμα, όμως διαβεβαίωσε ότι σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση.