Παμψηφεί αθώο έκρινε το Εφετείο τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία είχαν καταθέσει ερώτηση 23 βουλευτές της ΝΔ για το θέμα της παραμονής στη θέση του

«Με ερώτηση που καταθέτουν 23 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη διατήρηση στη θέση του, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση», ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας επί του οποίου βασίστηκε η ερώτηση των γαλάζιων βουλευτών, ο κ. Παναγιωτάκης, τον Μάρτιο του 2017, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος, με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση».

Οι κατηγορίες βάρυναν τον σημερινό Πρόεδρο της ΔΕΗ από την εποχή που ήταν προϊστάμενος της διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων του ΔΕΔΔΗΕ, και αφορούσαν τη συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων υπαλλήλου του. Οι καταγγελίες αφορούσαν εκβιασμούς με ανταλλάγματα μεγάλων χρηματικών ποσών για την έγκριση ηλεκτροδότησης αγροτικών εγκαταστάσεων. Η συγκεκριμένη υπάλληλος τελικά καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τότε ο σημερινός Πρόεδρος της ΔΕΗ έκανε προσπάθεια να αποσιωπήσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις καταγγελίες και επιχείρησε να κλείσει η υπόθεση με μια απλή πειθαρχική έρευνα. 

Η υπόθεση για τη δήθεν συγκάλυψη υπαλλήλου της ΔΕΗ κατέπεσε σήμερα, στο δεύτερο βαθμό.