Τη λήξη της συνεργασίας με τον γενικό διευθυντή Εμπορίας, Ι. Κατάκη, ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση της ΔΕΗ εύχεται στον κ. Κατάκη καλή επιτυχία στην περαιτέρω σταδιοδρομία του.

Ο κ. Κατάκης κατέλαβε το νευραλγικό πόστο του γενικού διευθυντή εμπορίας της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας μόλις πριν από ένα χρόνο και μετά την προκήρυξη διαγωνισμού για τη συγκεκριμένη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες του businessenergey.gr, οι σχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της ΔΕΗ κ. Εμ. Παναγιωτάκη με τον κ. Κατάκη είχαν παγώσει από τους πρώτους κιόλας μήνες, μετά την τοποθέτηση του δεύτερου.

Κι αυτό επειδή ο κ. Κατάκης είχε εντολή από τον προϊστάμενό του, κ. Παναγιωτάκη, να πάρει μέτρα για την είσπραξη των απλήρωτων λογαριασμών, ύψους 2,8 δις. ευρώ. Όμως, οι απλήρωτοι λογαριασμοί διογκώνονταν αντί να μειώνονται, υποσκάπτωντας τα θεμέλια της Επιχείρησης. Στέλεχος της ΔΕΗ φέρεται να είχε δηλώσει, εκείνη την περίοδο, πως κόβεται, πλέον, η ηλεκτροδότηση και για οφειλές 500 ευρώ και όχι για 1.000, όπως συνέβαινε σιωπηρά έως πριν από ένα χρόνο και αυτό για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο ισολογισμός της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του κ. Παναγιωτάκη αναφέρονται σε "ασυμφωνία χαρακτήρων". Προς το παρόν, η συγκεκριμένη θέση θα καλυφθεί εκ των έσω. Ο δε κ. Κατάκης ήταν στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα είχε εργαστεί στην Ιντραλότ, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.