Αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθεί κατά το συντομότερο χρονικό διάστημα η διαδικασία της μείωσης του προσωπικού των υπό πώληση λιγνιτικών της ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει η εταιρεία υπό το άγρυπνο βλέμμα των θεσμών, οι επανακάμπτουν από την επόμενη εβδομάδα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να θεσπίσει επιπλέον κίνητρα, δίνοντας 5 χιλιάδες ευρώ bonus στους εργαζόμενους που θα θελήσουν να αποχωρήσουν από τις υπό πώληση εταιρείες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Σημειώνεται ότι για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στη ΔΕΗ βρίσκεται σε bonus 20 χιλιάδες ευρώ για εθελούσια αποχώρηση ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο υπάλληλος. Έτσι ειδικά για τους εργαζόμενους στις εταιρείες της αποεπένδυσης, θα δοθεί bonus 25 χιλιάδων ευρώ.

Στόχος του έκτακτου bonus είναι να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον για τους δικαιούχους του προγράμματος εθελούσιας (εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης) καθώς επίσης και εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στη μητρική και να μη στελεχώσουν τις υπό πώληση εταιρείες. Και αυτό διότι ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές να έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για τον αριθμό των εργαζόμενων και το εργασιακό κόστος.

Άλλωστε η έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτών, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων που ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα όταν θα φτάσουν τα τεχνικά κλιμάκια και θα κορυφωθούν από τις 21 Ιανουαρίου με την έλευση των επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τεχνικό επίπεδο εκτός από τα θέματα της αποεπένδυσης και των αποκρατικοποιήσεων (λιγνίτες, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ) που κυριαρχούν, θα συζητηθούν και άλλα θέματα της αγοράς ενέργειας όπως η πορεία του target model, η εφαρμογή των μηχανισμών διαθεσιμότητας ισχύος, η πορεία των αγορών και των δημοπρασιών ΝΟΜΕ κλπ.

 

(capital.gr)