Σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα, σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, έχει διατηρηθεί, έως σήμερα, ο δείκτης PMI για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, με τις ελληνικές εταιρείες να συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση των παραγγελιών εξαγωγών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την IHS Markit, αναφέρει η υπηρεσία Economist Intelligence Unit. 

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (εκτός του κατασκευαστικού τομέα) παρουσίασε αύξηση κατά 3,1% ετησίως κατά τον Νοέμβριο μετά την πτώση του 0,7% τον Οκτώβριο. Κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση του Νοεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη από οποιοδήποτε προηγούμενο μήνα του 2018, αλλά συνεχίζει να είναι σημαντικά αργή από το 2017.

Μια προσδοκώμενη ανάπτυξη περίπου 2% στην ευρύτερη οικονομία θα μπορούσε να στηρίξει τον σχετικά μικρό βιομηχανικό τομέα της Ελλάδας κατά τα επόμενα έτη. Η στήριξη από εξωτερικούς παράγοντες μπορεί να συγκρατήσει την περαιτέρω αδύναμη δραστηριότητα στην ευρωζώνη και τους περιορισμούς δυνατοτήτων στον ελληνικό τουριστικό τομέα, εκτιμά ο Economist Intelligence Unit .