Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας κέρδισαν την πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά σε νέες παραγγελίες πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers), το 2018.

Τα κορεατικά ναυπηγεία, στα οποία πρωτοστατεί η Hyundai Heavy Industries Co., συνήψαν συμφωνίες για παραγγελίες ναυπήγησης, συνολικά, 60 πλοίων LNG Carriers, αντισταθμίζοντας την έλλειψη ζήτησης για ναυπήγηση off shore εγκαταστάσεων οι οποίες προσφέρουν σημαντικά έσοδα στα ναυπηγεία.

Η ζήτηση για LNG Carriers σημειώνει σταθερή αύξηση σε συνάρτηση με την αύξηση της ζήτησης LNG, υποστηριζόμενη από πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον που υλοποιεί η Κίνα, όπως επίσης και από την άνοδο των εξαγωγών φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των παραγγελιών LNG Carriers το 2019 αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με το 2018 αναφέρουν κορεατικές πήγες στο πρακτορείο Yonhap.

«Όσον αφορά την τεχνολογία, τα τοπικά ναυπηγεία έχουν ισχυρή ανταγωνιστικότητα», δήλωσε ο ParkMoo-hyun, αναλυτής της Hana Financial Investment. Η Hyundai Heavy, το μεγαλύτερο ναυπηγείο στον κόσμο, θα επιδιώξει να κερδίσει παραγγελίες αξίας 11,7 δισ. δολαρίων, αυξημένες 15% σε σχέση με πέρυσι. Η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει 8 δισ. δολάρια σε συμφωνίες, αυξημένες 10% σε σύγκριση με το 2018, ενώ η Samsung HeavyIndustries Co. θέτει στόχο αύξηση των παραγγελιών κατά 24%, στα 7,8 δισ. δολ.