Υψηλοί Στόχοι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για την Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια

Υψηλοί Στόχοι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για την Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια
energia.gr
Τετ, 23 Ιανουαρίου 2019 - 16:36

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε ότι υπερτριπλασιάζει το στόχο ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, από 2,4 γιγαβάτ ισχύος, έως το 2030, σε 9 γιγαβάτ, έως το 2035.

Η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας χαιρέτησε την εξαγγελία του κυβερνήτη. «Με το να υπερτριπλασιάζει τον ήδη εντυπωσιακό στόχο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης Κουόμο επαναπροσδιορίζει τη φιλοδοξία για τη δημιουργία αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας, σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η Νάνσι Σόπκο, Διευθύντρια Πολιτικής και Τοποθέτησης Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.

«Ο νέος στόχος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης υπογραμμίζει, επίσης, τη σημασία των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τον εντοπισμό νέων περιοχών μίσθωσης, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από μεγάλους κατασκευαστές ενέργειας, ώστε να είμαστε οι πρώτοι που θα αξιοποιήσουν τους τεράστιους υπεράκτιους αιολικούς πόρους των ΗΠΑ σε παγκόσμια κλίμακα», πρόσθεσε.

Η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας είναι ο εθνικός εμπορικός σύλλογος της αμερικανικής βιομηχανίας αιολικής ενέργειας. Εκπροσωπεί περίπου 1.000 εταιρείες-μέλη με πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα της  εγχώριας ενεργειακής βιομηχανίας.

Η Αμερική υπολείπεται αισθητά έναντι της Ευρώπης και της Ασίας, στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Ολλανδία και την Δανία. Ωστόσο, αναμένεται να κατασκευαστούν νέα έργα σε αρκετές πολιτείες,  στην ανατολική ακτή της χώρας, κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία κατατάσσονται στις δύο πρώτες θέσεις, όσον αφορά στη συνολική παραγωγική δυναμικότητα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με την Κίνα να ακολουθεί, έχοντας ήδη εξαγγείλει την κατασκευή 13 νέων έργων για το 2019.