Ο Ρότζερ Στόουν, συνεργάτης πολλών ετών και έμπιστος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη στη Φλόριντα την Παρασκευή, στο πλαίσιο της αμερικανικής έρευνας για σχέση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία, πριν τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο Στόουν, 66 ετών, είναι αντιμέτωπος με επτά κατηγορίες: Παρεμπόδιση της επίσημης διαδικασίας, πέντε κατηγορίες ψευδών δηλώσεων και μία που αφορά άσκηση επιρροής σε μάρτυρα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τα στοιχεία που μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Στόουν, που έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του πολιτικό σόουμαν, βοήθησε την καμπάνια του Τραμπ, μέχρι την ξαφνική αποχώρησή του, τον Αύγουστο του 2015. Παρέμεινε ωστόσο άτυπος σύμβουλος του προέδρου.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, θα εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, αργότερα την Παρασκευή.

Ο Stone είχε στο παρελθόν υπαινιχθεί ότι είχε γνώση εκ των έσω των δεδομένων που πήραν χάκερ και που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπάλου του Τραμπ για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς, στο κατηγορητήριό τους αναφέρουν ότι «είχε στείλει και λάβει πολλά emails και γραπτά μηνύματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, στα οποία συζητάει ότι είχε στην κατοχή του τα χακαρισμένα mails». 

Αν και έχει δημόσια υποβαθμίσει την έρευνα του Μιούλερ, έχει στρέψει την προσοχή πάνω του, μετά από tweet του το 2016, στο οποίο φερόταν να γνωρίζει γι' αυτά τα μηνύματα. Ο ίδιος δήλωσε ωστόσο ότι δεν είχε εσωτερική πληροφόρηση για το περιεχόμενο των emails.

Εχει κατά καιρούς αναφέρει ότι είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εμπλοκής του, αν και έχει αρνηθεί την εμπλοκή του. Για μήνες γινόταν έρευνα από μάρτυρες που έχουν σχέση μαζί του.