Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα Γίνει "Μπαταρία" της Ευρώπης αν Εκμεταλλευτεί την Ηλιακή και Αιολική Ενέργεια

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα Γίνει Μπαταρία της Ευρώπης αν Εκμεταλλευτεί την Ηλιακή και Αιολική Ενέργεια
energia.gr
Πεμ, 7 Φεβρουαρίου 2019 - 19:29

Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε «Μπαταρία» της Ευρώπης, αν αξιοποιήσει το δυναμικό που διαθέτει σε ηλιακή και αιολική ενέργεια, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια συζήτηση, με τον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, που θα στηρίξουν μια στέρεη ανάπτυξη για την εθνική οικονομία, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, νέες θέσεις εργασίας. Μιλώντας για την οικονομία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία για να κατανείμει, τα όποια, πλεονάσματα μόνο ως παροχές.

«Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα δεν μιλάμε μόνο για επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι το κόμμα που υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς. Αναφερόμενος, δε, στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στην καινοτομία και τις υποδομές, εξήγησε ότι δεν εννοεί μόνο την κατασκευή δρόμων και γεφυρών, αλλά και τις ψηφιακές υποδομές.

«Υστερούμε στην ψηφιακή επανάσταση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξήγγειλε ότι θα συστήσει υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέμπερ εκτίμησε ότι το 2019 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χώρα μας και ο Πάμπλο Κασάδο, στην Ισπανία θα αναρριχηθούν στην πρωθυπουργία.