Ξεκινούν τα Έργα στην Οδό Πάτρα-Πύργος- Στη Βουλή Προς Έγκριση οι 6 από τους 8 Διαγωνισμούς

Ξεκινούν τα Έργα στην Οδό Πάτρα-Πύργος- Στη Βουλή Προς Έγκριση οι 6 από τους 8 Διαγωνισμούς
energia.gr
Δευ, 18 Φεβρουαρίου 2019 - 19:41

Στη Βουλή εστάλησαν οι 6 από τους 8 διαγωνισμούς του οδικού έργου, Πάτρα – Πύργος, με τις εργασίες κατασκευής να αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου.

Ο έβδομος διαγωνισμός στάλθηκε στις 21 Ιανουαρίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες 15 μέρες θα έρθει στο υπουργείο Υποδομών, ώστε να οδεύσει κι αυτός προς τη Βουλή και απομένει ο όγδοος διαγωνισμός που βρίσκεται στο στάδιο των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα ανωτέρω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου «Οlympia Forum».

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών εκτίμησε ότι σε 1,5 μήνα θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες σε κάποια εργοτάξια, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν γίνονταν οκτώ διαγωνιστικές διαδικασίες, δηλαδή δεν ανέβαινε ο ανταγωνισμός για να έχουμε εκπτώσεις του 50%, δεν θα είχαμε αυτοκινητόδρομο, δεν θα είχαμε χρηματοδότηση του έργου».

Σημειώνεται ότι το Πάτρα – Πύργος αποσχίστηκε από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και διαιρέθηκε σε 8 επιμέρους τμήματα.