ΕΛΕΤΑΕΝ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα ‘Η συμμετοχή των νέων αιολικών πάρκων στην ηλεκτρική αγορά’

ΕΛΕΤΑΕΝ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα ‘Η συμμετοχή των νέων αιολικών πάρκων στην ηλεκτρική αγορά’
energia.gr
Τρι, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 13:16

Την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο που οργανώνει για τα μέλη της η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ με θέμα τη συμμετοχή των νέων αιολικών πάρκων στην υπό διαμόρφωση ηλεκτρική αγορά.

Το σεμινάριο θα καλύψει τα θέματα που αφορούν τους νέους κώδικες της αγοράς καθώς και τις υποχρεώσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τα αιολικά πάρκα από τη διαμόρφωση των επιμέρους αγορών (προθεσμιακή, επόμενης ημέρας, ενδοημερήσια, εξισορρόπησης).

Την προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού και την παράδοση των διαλέξεων έχει αναλάβει η γνωστή συμβουλευτική εταιρεία Poyry. Έχουν επίσης κληθεί για σύντομες εισαγωγικές διαλέξεις η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο ΑΔΜΗΕ και το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαθέσιμες θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί από στελέχη όλων σχεδόν των επιχειρήσεων του κλάδου, μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ. Λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, η ΕΛΕΤΑΕΝ θα εξετάσει την επανάληψη του σεμιναρίου.

Εκτός από την παροχή εκπαίδευσης και βασικής ειδικής γνώσης στα μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ, το Σεμινάριο αποσκοπεί επίσης στη διερεύνηση και τον εντοπισμό ρυθμίσεων στους κώδικες που θα πρέπει να εξελιχθούν, να εμπλουτισθούν και να βελτιωθούν με στόχο την πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση της αιολικής ενέργειας στην αγορά.

Οι έως τώρα χορηγοί του Σεμιναρίου είναι η Siemens Gamesa Renewable Energy (Ασημένιος Χορηγός) και η εταιρεία Elica (Χορηγός).