Πτωτική τροχιά διαγράφουν οι αποδόσεις των τίτλων του ελληνικού Δημοσίου, με το 5ετές ομόλογο, ωρίμανσης Απριλίου 2024, να διολισθαίνει χαμηλότερα από το 3%, όταν η απόδοση του 10ετούς, λήξης Ιανουαρίου 2028, σταθεροποιείται κάτω από τα επίπεδα του 3,8% 

και προσεγγίζει σε νέα ετήσια χαμηλά. Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, λόγω των προσδοκιών για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό 28 μηνών διολίσθησε η απόδοση του ισπανικού 10ετούς τίτλου, λόγω της υψηλής ζήτησης, ενώ καθοδικά κινούνται, επίσης, τα επιτόκια των ιταλικών και πορτογαλικών τίτλων.

Στις απογευματινές συναλλαγές, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν πέριξ του 3,73%, καταγράφοντας πτώση έξι μονάδων βάσης, με το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνεται στις 363 μονάδες βάσης. Το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,97%, υποχωρώντας κατά έξι μονάδες βάσης.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,10%. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης, στο 0,51%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,20%, καταγράφοντας άνοδο δύο μονάδων βάσης.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,72%, σημειώνοντας πτώση πέντε μονάδων βάσης, με το spread τ έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να κινείται στις 262 μονάδες βάσης. 

Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας διολισθαίνει κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,12%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,42%.

Τέλος, η απόδοση των 10ετών τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου διαμορφώνεται, ενδοσυνεδριακά, στο 2,64%, με πτώση δύο μονάδων βάσης. Σημειωτέον ότι εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει, ενώπιον της ειδικής Επιτροπής της Γερουσίας, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, με τις αγορές να βρίσκονται σε εγρήγορση για το αν φανούν σημάδια για νέα αύξηση του κόστους δανεισμού σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.