Tη λύση της προκήρυξης νέου διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σε Μεγαλόπολη και Μελίτη, φέρεται να προκρίνει ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ πως θα επαναπροκηρυχθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ο διαγωνισμός, με καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας την 8η Μαίου, όταν έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο Πρόεδρος κσι Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα προσλάβει η νέα διαδικασία, αλλά και ούτε και το αν θα υπάρξει νέα αποτίμηση των προς πώληση μονάδων της. Οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι θα υποβληθούν εντός του Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται έτοιμη να αποδεχτεί τον προτεινόμενο όρο του SPA, για την καθιέρωση μεταβατικού διετούς μηχανισμού επιμερισμού κερδών - ζημιών, μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης και των αγοραστών.

Στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεχίζονται.