H Iberdrola ενισχύει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας, μετά την προσθήκη δυναμικότητας άνω των 10.000 μεγαβάτ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Ειδικότερα, στην Ισπανία ο όμιλος θα επενδύσει 8 δισ. ευρώ. εκ των οποίων τα 4,2 θα κατευθυνθούν για την ανάποτυξη των ΑΠΕ, καθώς η Iberdrola αποσκοπεί να τριπλασιάσει την ισχύ της εγχώριας αιολικής και της ηλιακής ενέργειας έως το 2030.

Ο ισπανικός όμιλος θα κινητοποιήσει κεφαλαιακές επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2022. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ιberdrola, Ιγνάσιο Γκαλάν, «μέσω αυτού του σχεδίου, δίνουμε μεγάλη ώθηση στη μετάβαση σε ένα ενεργειακό μοντέλο χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μας αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ και η παραγωγική μας ικανότητα θα είναι σχεδόν 40% υψηλότερη έως τα τέλη του 2022».

Εν όψει της ραγδαίας αύξησης της ενεργειακής ζήτησης, η αυτή η μετάβαση απαιτεί την εφαρμογή ενός καθαρού, αξιόπιστου και ευφυούς ενεργειακού μοντέλου που θα διευκολύνει την ηλεκτροδότηση της οικονομίας. Χάρη στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο, το σχέδιο είναι τώρα εφικτό, χάρη στο χαμηλότερο κόστος  και στη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των πελατών.

Υπό αυτή την έννοια, διανοίγονται νέες ευκαιρίες για την Iberdrola. Η εταιρεία θα μπορέσει να αναλάβει να εκτελέσει νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, αλλά και να θέσει σε λειτουργία νέα στοιχεία μεταφοράς και διανομής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση παρουσίασε, πρόσφατα, το Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλιματικής (NECP) για το 2021-2030, η εταιρεία θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της ως πρωτοπόρος των ΑΠΕ, καθοδηγώντας την πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση. Η εταιρεία θα διαθέσει 3.000 μεγαβάτ αιολικής και ηλιακής ενέργειας έως το 2022 και 10.000 νέα μεγαβάτ έως το 2030, γεγονός που σημαίνει ότι η παραγωγική δυναμικότητα της ηλιακής και ηλιακής ενέργειας θα έχει τριπλασιαστεί. Η Iberdrola διαθέτει σήμερα υπό κατσσκευή 700 μεγαβάτ.

Το 2018-2022, οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου στην Ισπανία θα ανέλθουν σε 8 δισ. ευρώ, δηλαδή, αύξηση κατά 40%.