Η εντυπωσιακή άνοδος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που έχει καταγράψει, τα τελευταία χρόνια, η Ταϊβάν, την έχει αναδείξει ως μία από τις ραγδαία ανερχόμενες δυνάμεις στην υπεράκτια αιολική αγορά, σε παγκόσμια κλίμακα, αν αναλογιστούμε πως το πρώτο ανάλογο έργο στην ασιατική χώρα άρχισε να λειτουργεί, μόλι τον Απρίλιο του 2017.

Με τη θέσπιση ενός σαφούς στόχου για αύξηση της εγκατεστημένης δυναμικότητας ισχύος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, στα 5,5 γιγαβάτ έως το 2025 και προσφέροντας, παράλληλα, μία ιδιαίτερα ελκυστική αρχική επιδότηση, επιπλέον ενός σαφούς ρυθμιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη ανεμογεννητριών, η Ταϊβάν έχει προσελκύσει τις κορυφαίες εταιρείες υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, διεθνώς. Αυτό την τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση ώστε να καταστεί ταχέως σε ένα κόμβο εφοδιασμού και εξειδίκευσης για την τεράστια ανερχόμενη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή δεν είναι πρόσκαιρη και ότι η Ταϊβάν πρόκειται να γίνει ένας από τους μεγάλους ηγέτες της παγκόσμιας υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας. Πέραν του στόχου του 2025, η Ταϊβάν έθεσε ένα ενδεικτικό στόχο για εγκατάσταση δυναμικότητας ύψους 10-17 γιγαβάτ, έως το 2030, παρέχοντας θετικά μηνύματα στους επενδυτές και τους κατασκευαστές, ότι υπάρχει τεράστιο δυναμικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς στη νησιωτική χώρα, κατά τις αμέσως επόμενες δεκαετίες, δίνοντας το έναυσμα και σε άλλες ασιατικές αγορές με αντίστοιχες δυνατότητες.

Παρόλο που η μείωση των αρχικών επιδοτήσεων προκάλεσε αμφιβολίες για το μέλλον της ανερχόμενης αυτής αγοράς, οι προσπάθειες της βιομηχανίας την κατέστησαν βιώσιμη, με τις προβλέψεις να καταδεικνύουν ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί τα επόμενα έτη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και παρέχοντας μεγάλες δυνατότητες επέκτασης της εγχώριας οικονομίας.