Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ομολόγων της Ευρωζώνης είχαν τον Φεβρουάριο τα ελληνικά ομόλογα και οι προϋποθέσεις υπάρχουν, όπως φαίνεται, για να ενισχυθεί ίσως ακόμη περισσότερο η ελκυστικότητά τους αυτόν τον μήνα.

Η πτώση των αποδόσεων και το ευρύτερα ευνοϊκό περιβάλλον έχει ανοίξει την όρεξη του ελληνικού δημοσίου, που φαίνεται να ετοιμάζει μία νέα έκδοση δεκαετούς ομολόγου. Μία αναβάθμιση από τον οίκο Moody's θα ήταν η κατάλληλη τονωτική ένωση. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου παραμένει και σήμερα εν πολλοίς σταθερή, στο 3,66%. Σημειώνεται ότι συνολικά τον Φεβρουάριο η απόδοση υποχώρησε κατά 25 μονάδες βάσης- στην καλύτερη επίδοση μεταξύ των ομολόγων της Ευρωζώνης. Την δεύτερη καλύτερη επίδοση είχαν τα πορτογαλικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετους να μειώνεται μέσα στον προηγούμενο μήνα κατά 17 μονάδες βάσης, ενώ ακολούθησαν τα ισπανικά με πτώση πέντε μονάδων και τα ιταλικά δύο μονάδων. 

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 2,73%. Όσο για του γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,197%, έχοντας αυξηθεί περισσότερο από 10 μονάδες σε μία εβομάδα. Πρόκειται για υψηλά τριών εβδομάδων. H εξέλιξη αντανακλά τον περιορισμό έως έναν βαθμό των ανησυχιών για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι θα αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit. Το ευρύτερο περιβάλλον πάντως ευνοεί συνολικά τα ομόλογα- ισχυρών και πιο αδύναμων οικονομιών.