Παρά το γεγονός ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και το τρέχον έτος, εν τούτοις, η συνολική ετήσια αύξηση για το 2019, στην παγκόσμια αγορά LNG ενδέχεται να μην αποδειχτεί επαρκής, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η απορρόφηση των υπό παραγωγή νέων όγκων υγροποιημένου φυσικού αερίου, κατά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με αναλυτές που παρευρέθησαν στη διάσκεψη "LNG Asia", που πραγματοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη, η νέα ζήτηση θα είναι, εφέτος, χαμηλότερη από την αναμενόμενη νέα προσφορά.

Ο Jason Feer, επικεφαλής στην Poten & Partners, δήλωσε ότι η εταιρεία του αναμένει πως 33 εκατ. τόνοι νέας προσφοράς σε LNG θα φτάσει στην αγορά το τρέχον έτος, ενώ η ζήτηση θα αυξηθεί κατά μόλις 16 εκατ. τόνους, γράφει ο αρθρογράφος του περιοδικού Clyde Russell.

Η Κίνα θα εξακολουθεί να απολαμβάνει ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για LNG αν και με βραδύτερο ρυθμό, από εκείνο που επιτεύχθηκε τη διετία 2017 -2018. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας, ανήλθαν σε νέα επίπεδα- ρεκόρ τον Ιανουάριο του 2019, αλλά καθώς η περίοδος θέρμανσης του χειμώνα ολοκληρώνεται, στα μέσα Μαρτίου, οι εισαγωγές αναμένεται να μειωθούν, σύμφωνα με το oilprice.

Η κρίση που έπληξε την Κίνα, κατά την τελευταία διετία, αναμένεται να χάσει τη δυναμική της, εφέτος, καθώς το Πεκίνο φέρεται αποφασισμένο να αποφύγει σοβαρές ελλείψεις, ενισχύοντας τις διασυνδέσεις αγωγών, κατασκευάζοντας περισσότερους τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης και εισαγωγής και αυξάνοντας την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου.