Για τις 25 Μαρτίου μετατίθεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών που αφορούν στην πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ. 

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν τα νέα επενδυτικά σχήματα, Sonatrach και Carlyle, που συμμάχησαν με τους δύο βασικούς διεκδικητές των ΕΛΠΕ, δηλαδή, τις Vιtol και Glencore αντιστοίχως. Οι νέοι μνηστήρες επιθυμούν να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα της επιχείρησης και γι’ αυτό έχουν προσεγγίσει το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να τους κοινοποιήσει τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του Ομίλου. 

Οι επενδυτές φέρονται να ζήτησαν την παράταση έτσι ώστε να μπορούν να εξετάσουν ενδελεχώς και τα αποτελέσματα του 2018, που ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ την περασμένη εβδομάδα. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει έντονο, όμως, στο υπουργείο Ενέργειας και στο ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, που εστιάζεται κυρίως στο ύψος του αναμενόμενου τιμήματος δεδομένης της υψηλής κεφαλαιοποίησης του Ομίλου, αλλά και της ισχυρής οικονομικής κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις επιδόσεις του, σε όλους τους τομείς, κατά την τελευταία τετραετία. 

Στην Έκθεση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, εκφράζεται ανησυχία για το γεγονός ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν μόνο δύο επενδυτικά σχήματα.