Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για την ασφάλιση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.).

Είναι το πέμπτο σεμινάριο που διοργανώνεται, αυτή τη φορά με πρόσθετη ύλη και εστιασμένο στην ανάλυση των όρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ικανοποιώντας παρατηρήσεις- επισημάνσεις των δεκάδων συμμετεχόντων στα προηγούμενα σεμινάρια.

Εκτός των άλλων, θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

  • Ιστορικά στοιχεία ασφάλισης φ/β εγκαταστάσεων, στοιχεία ανάληψης κινδύνων.
  • Ζημιές P.I.D. & Riso, τα μέτρα αντιμετώπισής τους και ο χειρισμός τους από ασφαλιστικής πλευράς.
  • Ανάλυση Όρων Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων ( κάλυψη Απώλειας Κερδών υλικών που βρίσκονται εντός εγγύησης, όρος 72 ωρών, εξαιρέσεις στην κάλυψη των ζημιών, παλαιότητα υλικών κ.λ.π.)
  • Υπολογισμός Απώλειας Κερδών σε περίπτωση ζημιάς.
  • Μέτρα προστασίας της εγκατάστασης έναντι ηλεκτρικών βλαβών, πυρός, κλοπής κ.λ.π.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Αργύρης Πανούσης, Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και ειδικός πραγματογνώμονας, με εμπειρία πλέον των 6.000 αυτοψιών, κατά την τελευταία 20ετία, καθώς και στη μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Προσκεκλημένος θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος επί θεμάτων περιβαλλοντικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Τσολακίδης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Μαρτίου 2019 στα γραφεία του Ε.Ι.Α.Σ. (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) και οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.eias.gr