Η ΔΕΠΑ κέρδισε την αγωγή κατά της εταιρείας λιπασμάτων ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που είχε επιβάλει στην εταιρεία αερίου την προμήθεια της ELFE με πληρωμή μέσω μεταχρονολογημένων επιταγών.

Όπως σημειώνει ‘ο Δήκτης’ στη στήλη του στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (10/03/2019), η υπόθεση εκκρεμούσε ενώπιον της Δικαιοσύνης από το 2017, όταν η Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ ζήτησε από τη διοίκηση του κατηγορούμενου σήμερα για απιστία Θ. Κιτσάκου την εφαρμογή αυστηρότερων όρων για τη συνέχιση της τροφοδοσίας. Σήμερα το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων προς τη ΔΕΠΑ ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ.

Η πλευρά της ELFE, που από το 2015 έχει μεταβιβάσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας σε τρίτες συνδεδεμένες επιχειρήσεις, ζητούσε συνέχιση της προμήθειας αερίου αποκλειστικά με την παράδοση μεταχρονολογημένων επιταγών, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ανοίγοντας τον δρόμο για εξορθολογισμό των όρων προμήθειας αερίου.

Αγνωστο παραμένει πώς πρόκειται να αντιδράσουν η διοίκηση της ΔΕΠΑ και οι μέτοχοι ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ σε σχέση με τους όρους τροφοδοσίας της ELFE στο εξής.