Ο αγωγός IGB είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη της αγοράς αερίου της Βουλγαρίας, δήλωσε η επικεφαλής της κοινοπραξίας ICGB, Τεοντόρα Γκεοργκίεβα, σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Trend του Αζερμπαϊτζάν.

"Χαίρομαι πολύ που είχαμε την ευκαιρία να οργανώσουμε την έναρξη των εργασιών κατασκευής σε εκείνο το σημείο μερικά μέτρα από την όδευση του IGB. Δεν θα ήμουν υπερβολική αν έλεγα ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή με έντονη σημασία για την αγορά αερίου στη Βουλγαρία, την περιοχή και όλη την Ευρώπη".

Η ίδια παρατήρησε ότι το εν λόγω έργο θα αλλάξει τα δεδομένα και θα οδηγήσει σε αληθινή διαφοροποίηση πηγών αερίου μετά από χρόνια. Πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία και οι γειτονικές χώρες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εναλλακτικές προμήθειες από την Κασπία, καθώς και το LNG.

"Ξεπεράσαμε πολλές προκλήσεις και δύσκολες στιγμές μέχρι να φτάσουμε στο στάδιο της κατασκευής και να βρεθούμε σε εκείνη την τελετή. Για τη στρατηγική σημασία του σχεδίου μιλά η στήριξη που λάβαμε από τόσους μετόχους που ήταν παρόντες στην τελετή. Θα ήθελα να αναφέρω ορισμένους από τους καλεσμένους μας: Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Κομισιόν, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Αζερμπαϊτζάν, οι υπουργοί ενέργειας των δύο χωρών, ρυθμιστές, πρέσβεις, εκπρόσωποι της Socar, διαχειριστές και πολλοί ακόμα".