Βίντεο με την πορεία κατασκευής της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) φυσικού αερίου ‘Energean Power’ έδωσε στη δημοσιότητα η Energean μέσω των λογαριασμών της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος κατασκευής της Energean Power προσεγγίζει το $1 δισ., ενώ η μονάδα θα είναι η πρώτη του είδους της που θα εγκατασταθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από τις αρχές του 2021, η Energean Power θα έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζει την αγορά του Ισραήλ και άλλες γειτονικές αγορές με έως 8 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Η κατασκευή της FPSO βρίσκεται σε εξέλιξη σε ναυπηγεία της Κίνας και της Σιγκαπούρης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «εκτός από τη γεωπολιτική και επιχειρηματική σημασία, η λειτουργία της Energean Power έχει και σημαντική περιβαλλοντική διάσταση, καθώς συμβάλλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Ισραήλ να απεξαρτήσει την παραγωγή ηλεκτρισμού από τον άνθρακα και να στραφεί στο φυσικό αέριο».