GE: "Απόπειρα Χειραγώγησης Αγοράς" οι Καταγγελίες για Λογιστικές Παρατυπίες

GE: Απόπειρα Χειραγώγησης Αγοράς οι Καταγγελίες για Λογιστικές Παρατυπίες
της Rachel Sandler
Σαβ, 17 Αυγούστου 2019 - 12:18

Σε απάντηση της αναφοράς ενός πληροφοριοδότη ο οποίος υποστηρίζει πως έχει αποκαλύψει μαζικές λογιστικές παρατυπίες του ομίλου General Electric, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Larry Culp, λέει ότι ο συντάκτης της εν λόγω αναφοράς εμπλέκεται σε απόπειρα χειραγώγησης αγοράς και ότι απώτερος στόχος του είναι να κερδίσει μερίδια της GE

 

-Ο Harry Markopoulos ισχυρίζεται στην 175 σελίδων αναφορά του πως η GE αποκρύπτει σκοπίμως ζημίες στα τμήματα ασφάλισης και πετρελαϊκών δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας τεχνικές λογιστικού περιεχομένου που είχαν χρησιμοποιηθεί και στο σκάνδαλο της Enron.

 

-Ο Markopoulos παραδέχτηκε μιλώντας στη Wall Street Journal πως συνεργάζεται για αυτόν τον σκοπό με ένα hedge fund που "σορτάρει" τη μετοχή της GE. "Πρέπει να πληρωθώ, να φροντίσω την οικογένειά μου", είπε μιλώντας στο CNBC.

 

-Μετά τη δημοσίευση της αναφοράς του Markopoulos η μετοχή της GE έχασε 11% της αξίας της.

 

"Οι ισχυρισμοί του κ. Markopoulos είναι αβάσιμοι. Δεν έχουμε ποτέ συνεργαστεί με το εν λόγω άτομο και είμαστε απογοητευμένοι που ένας  άνθρωπος που δεν έχει σχέση με την εταιρεία έχει προχωρήσει σε αυτούς τους αναξιόπιστους ισχυρισμούς", ήταν η πρώτη απάντηση της GE στην αναφορά του Markopoulos.

 

Από την πλευρά του ο Culp συμπλήρωσε στη δική του δήλωση στο CNBC πως απώτερος στόχος του Markopoulos και των συνεργατών του είναι να μειωθεί τόσο η αξία της μετοχής της GE ώστε να επωφεληθούν.

 

Ο Markopoulos είπε πως έχει θέσει υπ' όψιν των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών τη σχετική αναφορά, αλλά δεν απευθύνθηκε στην GE για να μην τους δώσει χρόνο να καταστρέψουν τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.

 

Σημειωτέον πως η GE ήδη ελέγχεται από την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για τις λογιστικές πρακτικές της.

(από Forbes.com/ www.capital.gr)