Το Brexit και η μειωμένη ζήτηση, επιδεινώνει τους δείκτες στη παραγωγή των αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραγωγή αυτοκινήτων όλων των τύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 11% τον Ιούλιο, λόγω της μειωμένης ζήτησης στις αγορές και των συνέπειων που θα έχει στην οικονομία της χώρας το Brexit

Η ζήτηση αυτοκινήτων έχει πληγεί από πολλούς παράγοντες τους τελευταίους μήνες, όπως η πτώση των πωλήσεων οχημάτων ντίζελ στην Ευρώπη και η εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. 

Τον περασμένο μήνα, τα βρετανικά εργοστάσια αυτοκινήτων παρήγαγαν 108.239 αυτοκίνητα. Ο Ιούλιος του 2019, ήταν ο 14ος συνεχόμενος μήνας με αρνητικό πρόσημο στην επίδοση των εργοστασίων κατασκευής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση στις εξαγωγές άγγιξε το 15%.

Η Honda, θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Σουίντον, που απασχολεί 3.500 άτομα.

Η Nissan, αποφάσισε να μην κατασκευάσει το νέο SUV X-Trail στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της παραγωγής αυτοκινήτων, που έχει στο  Sunderland. Επίσης, θα σταματήσει την παραγωγή των πολυτελών  αυτοκίνητα Infiniti, στο Sunderland.

Η Ford, αποφάσισε η μονάδα παραγωγής στο Bridgend στην Ουαλία, να κλείσει τον Σεπτέμβριο του 2020. Αυτή η απόφαση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μείωσης των δραστηριοτήτων  της μάρκας στην Ευρώπη.

Η Jaguar Land Rover, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας, κατασκευάζει το SUV της Jaguar I-Pace, το πρώτο της πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην Αυστρία και μετατοπίζει την παραγωγή του Land Rover Discovery στη Σλοβακία.

(από in2life.gr)