Με διαφορά ενός λεπτού έσπευσαν να ανακοινώσουν την επίτευξη συμφωνίας ο ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος την χαρακτήρισε ως «μια εξαιρετική νέα συμφωνία» και ζήτησε να την υπερψηφίσει το Σάββατο το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Βρετανία για το Brexit ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναρτώντας την επιστολή του με την οποία ενημερώνει σχετικά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία και αποτελεί παρακαταθήκη για τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπερψήφισει τη συμφωνία» έγραψε ο κ. Γιούνκερ.

Με διαφορά ενός λεπτού τη συμφωνία των δύο πλευρών ανακοίνωσε και ο Μπόρις Τζόνσον καλώντας το βρετανικό κοινοβούλιο να την υπερψηφίσει το Σάββατο «Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε χαρακτηριστικά.