Τα πράσινα ομόλογα όπως και τα δάνεια που έχουν εκδοθεί από τις αρχές του έτους έχουν υπερβεί σε αξία, τα 200 δισ. δολάρια, με την αγορά να βαίνει ολοταχώς με στόχο  για 230-250 δισ. έως τα τέλη του 2019, όπως αποκάλυψε η Πρωτοβουλία για τα Ομόλογα του Κλίματος (CBI).

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδόσεις πράσινων ομολόγων ανέρχονταν στα 202,2 δισ. δολάρια, στις 22 Οκτωβρίου, μετά το μαζικό κύμα εκδόσεων στην Σουηδία, την Ιαπωνία, την Σιγκαπούρη και την Κίνα, όπως ανέφερε η CBI.

Τα "πράσινα" ομόλογα αποτελούν μια νέα κατηγορία χρεογράφων σταθερού εισοδήματος, τα οποία χρησιμοποιούνται για την άντληση κεφαλαίων με σκοπό την εκτέλεση έργων με περιβαλλοντικό ευεργετικό αντίκτυπο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η CBI προβλέπει ότι οι εκδόσεις θα ανέλθουν στα 230 με 250 δισ. δολάρια στα τέλη του 2019 και στα 300 με 400 δισ. την επόμενη χρονιά.

«Με βάση τα στοιχεία αυτά, το 2019 θα είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ για την πράσινη χρηματοδότηση. Νέα κράτη εκδότες μπαίνουν στην αγορά και πρωτοπόροι όπως η Γαλλία, η Πολωνία και η Νιγηρία είναι πλέον συστηματικοί πράσινοι εκδότες», δήλωσε ο Σον Κίντνεϊ, CEO της CBI.