Επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ για την κατασκευή έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έως το 2022 και συνολικής ισχύος 500 μεγαβάτ σχεδιάζει η κρατική ενεργειακή επιχείρηση κοινής ωφελείας του Μαυροβουνίου, EPCG, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής σχεδιασμού και ανάπτυξής της.

«Το φωτοβολταϊκό πάρκο Briska Gora, το αιολικό Gvozd και η υδροηλεκτρική μονάδα Komarnica, θα πετύχουν αθροιστική ισχύ 500 μεγαβάτ», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της εταιρείας, σε βίντεο που προβλήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου RTCG.

Το Σεπτέμβριο, οι μέτοχοι της EPCG ενέκριναν μια επένδυση ύψους 58 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του αιολικού πάρκου Gvozd, συνολικής ισχύος 50 μεγαβάτ, σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία, Ivicom Holding GmbH.

Τέλος, η κρατική επιχείρηση του Μαυροβουνίου, κατόπιν διαγωνισμού που έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, έκλεισε συμβόλαιο για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου Briska Gora συνολικής αξίας 178 εκατομμυρίων ευρώ και ισχύος 200 MW, σε κοινοπραξία με την Φινλανδική εταιρεία Fortum.