H ινδική low cost αεροπορική εταιρεία IndiGo παρήγγειλε 300 αεροσκάφη από την Airbus, σε ένα ντιλ που αν ολοκληρωθεί θα ανέρχεται στα 33 δισ.δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει λάβει ποτέ η Airbus από έναν μόνο αερομεταφορέα.

Στην παραγγελία περιλαμβάνεται και το νεότερο μοντέλο της Airbus, το A321XLR που ανήκει στην οικογένεια των A320neo, σύμφωνα με το Reuters.

Συνολικά μαζί με τις παλαιότερες παραγγελίες της, η IndiGo θα έχει παραγγείλει 730 αεροσκάφη της σειράς A320neo από την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική. Και φυσικά η συμφωνία αυτή αποτυπώνει και την τελευταία νίκη της Airbus επί της βασικής της ανταγωνίστριας Boeing, η οποία χειμάζεται από τη σοβαρότατη κρίση του 737 ΜΑΧ εξαιτίας δύο πολύνεκρων δυστυχημάτων.

Από την πλευρά του ο CEO της IndiGo, Ronojoy Dutta δήλωσε: «Η παραγγελία είναι ένα σημαντικό ορόσημο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια συμφωνία για την αγορά 300 αεροσκαφών της οικογένειας A320 θα ανερχόταν στα $33 δισ. με βάση τις πιο πρόσφατες τιμές καταλόγου που δημοσιεύτηκαν το 2018, αλλά ένα ντιλ τέτοιων διαστάσεων θα μπορούσε σύμφωνα με το Reuters να ανέλθει στο μισό από το συγκεκριμένο ποσό, λόγω των μεγάλων εκπτώσεων.